LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Bingo - efendija - naućenjaćki kutak
Bingo - efendija - naućenjaćki kutak
Srijeda, 24 Travanj 2019 09:19

 

IMGP0282Bingo-efendija, onlajn hođa – specialac za vijenćavanja izmeđuse muslimana i muslimanki SAMO (ONLY) - petkom iza đume popust od 20%

(Na sliki: ingenijozna knjiga Specijalna teorija ralativiteta)

Selam svima dobronamijernim. Baš sam bijo zbunit kad mi je akademik islamskih nauka iz Maoče i uzto profesor i doktor Hamdi-beg Poprdan sa privatnićkog univerziteta u Gluhoj Bukovici obijašnjavo da je smislijo specialnu teoriju relativiteta a ja namah skoćijo i sa kredenca iz rafe za od knjiga stojat poredate jamijo i podnos mu metnijo davno obijavitu knjigu sa naslovom “Specijalna teorija ralativiteta” koju je napiso jedan od najpametnijih teletualaca i profesora i doktora u Bosnici kaharnoj a sada je on akademik redovni u jednoj kapitalistićkoj zemlji gore tamo daleko đe je vavjek mazija. U Skandnaviji!

Velim ja njemu vako: “Hamdibeže, znam da su Poprdani bili vavjek golemi bezi košto se sad više od pola Bosne kad ćojik preseli na Ahiret pa na smrtovnici vavjek napisato rahmetlijka begovica jal rahmetlija beg. Skorom da i nejma aga. Sve bezi. Poštujem tebe i u tebe ti titule al ne kaže se specijalna teorija relativiteta već jamda specijalna teorija ralativiteta kako je napiso gore spomenuti preškolati teletualac olraunder akademik profesor i doktor naše gore izokolo Jajca list.”

A Hamdibeg će meni: “Šta god da je otaj napiso - svak svoje zna. Kod mene nije specijalna teorija ralativiteta neg specijalna teorija relativiteta plus filozofija matematike i teorija računa.”

-Aaaaaaaa….poštovati profesore i doktore Hamdibeže kaka ba filozofija matematike i teorija računa.

A on veli: “Bingo ba, gledaj ba vako. Neki čojek ima par volova…

-Koji ćojik?

-Ma samo zamisli nakog čojeka. Jesil zamislijo?

-Jesam.

-Ha'de sad zamisli par volova. Jesil zamislijo?

-Jaštaradi…ko da je problem u glavi zamislit par volova…

- Ha'de sad zamisli jednog vola od ota dva. Jesil zamislijo?

-Lakše mi je bilo zamislit par volova al eto zamislijo sam jednog vola a drugi otišo neđe da pase iz vidokruga jal se vrnijo u štalu da vidi imal napoja. Stander, stander…otaj drugi odlazi iz vidokruga…još rep…e nejma ga višlje.

-I kad zatvoriš oči i zamisliš jednog vola šta vidiš?

-Pa Hamdibeže nisam valjda mahnit. Vidim jednog vola koji je osto zamislit u umene mi glavi a drugi otšo neđe.

-Jok ba Bingo, bolan ne bijo!!! Ne vidiš ti jednog vola neg pola para volova. Ha'de sad reci kolko je pola para volova puta dva? Haaaa???

-Dva vola!

-Jok ba! To je par volova. A sad mi izračunaj kolko je kad se podjeli par volova na dva?

-Ih šege. Lahko ba! Pola para volova podjelito sudva morebit samo jedan vo.

-Jok Bingo, eški tebe! Vako je to po filozofiji matematike i teoriji računanja kad se par volova podjeli sa dva ondak je to pola para volova. To je davno dokazo otaj akademik iz inostramstva kolega profesor i doktor koji je napiso specijalnu teoriju ralativiteta, eno knjige na sliki, i jasam ga citiro oko pola para volova u filozofiji matematike. Korektno od mene, zar ne?

-Svaka ćast Hamdibeže! Znao sam da si pametan al valahi nisam konto da si tolko pametan. Sad sam se prekonto i dokonto i uhavizo out u tebe ti golemu pamet…..fali te i Bakir. Bom baš!

-A saću ti obijasniti specijalnu teoriju akšamluka i raćuna vjerovatnoće disbalansa između mezetluka i bokalića šljive.

-Joj, nalet te ne bilo….nemoj sada glavuša me zabolila od teške filozogfije matematike….evo ponavljam par volova podijelit sudva jeste jednako pola para volova… par volova podijelit sudva jeste jednako pola para volova. Ima nake logike!

-Eeeee….vidiš da si naučio otu mudroliju naše okolojezereske gore lista što je gori u Skandinaviji akademik i profesor emeritus i doktor al ne za volove već nako od filozofije nauka i teorije znanosti.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search