LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Prilozi iz psihotoksikologije Bakirova poruke za budućnost
Bakirova poruke za budućnost

 

Kirba-Bake babinPoruke za budućnost ili “da se nije Bakir najeo gljiva-ludara prije govora na Žuči???”

Izetbegović na brdu Žuč: Treba nešto učiti od partizana, možda će ovu zemlju ponovo trebati braniti

S.H.

(Ovaj izvještaj novinara S.H. prenesen je sa portala Klix.ba kao još jedan dokaz politkantsog autizma, sličnog onom tipa Čaušesku i supruga. Mislim da bi Izetbegović Drugi trebao razmisliti, dok je još vakta, o povlačenju sa političke scene. Neka pročita ove komentare i skonta šta raja misli o njemu. Vakat je Bakire!!! Komentari su u prilogu.)

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda državnog parlamenta Bakir Izetbegović obratio se prisutnim građanima na brdu Žuč, povodom godišnjice bitke i pobjede koja je bila jedna od najznačajnijih u odbrani Sarajeva.

"Ne vidi se iz ove blizine veličina našeg otpora i ono što su heroji bh. heroji iznijeli u četiri godine otpora. To će tek generacije koje će se odaljiti moći da vide. Bitka za Žuč je majka svih bitki u prošlom ratu. Da nije Žuč odbranjen ne bi ni Sarajevo bilo odbranjeno, a ni BiH", kazao je Izetbegović u obraćanju na brdu Žuč.

Podsjetio je da je u samo jednom danu na brdo Žuč znalo pasti i do 5.000 granata.

"Pofalićka bitka, bitka za Žuč i sve što je uslijedilo je poruka od čega smo mi napravljeni i šta smo u stanju organizovati, uraditi, izdržati i protiv kakve vojne sile", poručio je Izetbegović.

Potom je napravio poređenje i spomenuo odbranu Goražda i odlazak naroda na Grebak koji je bio spas za opstanak u Goraždu i okolini.

"Treba nešto učiti ljudi od partizana, od onog bivšeg režima. Jednu noć je trajao 'Igmanski marš' i oni su ga 50 godina obilježavali. Koliko noći je naš narod išao do Grepka da uzme hranu i da se vrati nazad. Koliko ih je umrlo, ubijeno i koliko ih je ostalo u snijegu", istakao je.

Najavio je da će uskoro biti usvojen i zakon o demobilisanim borcima, govoreći da se o borcima i braniteljima treba maksimalno brinuti.

Tema Izetbegovićevog govora je bilo i tužilaštvo, procesi protiv generala Armije RBiH.

"Moramo braniti borce onako kako su oni branili nas. Nismo im se odužili. Možda će ovu zemlju ponovo trebati braniti. Nemojte budućim braniocima takvu poruku poslati. Ne smijemo dopustiti d apodijele ovu zemlju, pokušat će da nas umore, stalno će da nam prave opstrukcije. Ne smijemo to dopustiti. Nikada tinta na peru političara ne smije biti teža od krvi šehida", naglasio je Izetbegović.

Dodao je da je politika komplicirana stvar kad se "pravi država sa onima koji je ne vole". Govorio je o Srbiji, naoružavanju, rezervnom sastavu policije i drugim aktuelnim temama.

ZutiGolub: Pa nećemo valjda od tebe učiti kako braniti zemlju?

Rabija: Ako je budemo branili iz podruma kao sto je Bakir branio, bolje da je nebranimo.

ZutiGolub: Ako je budemo branili iz podruma kao sto je Bakir branio, bolje da je nebranimo.

ZutiGolub: Nije SDA branila BiH nego narod.

Maharadza: Od njega samo možemo naučiti onu Kur'ansku istinu da su Munafici (dvoličnjaci) i izdajnici najgora sorta i daleko veći dušmani po Islam i Bošnjake od bilo kojeg četnika i ustaše.

DipIomatic222: Bravo Bakire, neka si im rekao. Ipak si ti taj koji je svojim primjerom, sa puskom u ruci i u uniformi ABiH, komandovao nasim hrabrim jedinicama na brdu Zuc. Bez tebe bi nasi borci bili potuceni i ko zna koliko bi mrtvih bilo. Ovako si pokazao neprijateljima kako se voli domovina, samo hrabro na bunkere i na tenkove jurisati, samo onako kako te je tvoj rahmetli otac naucio. Heroji se radjaju, to ne mozes postati. Hvala ti Bake, komandantu nas neustrasivi!

DipIomatic222: Bakir Izetbegovic je bio sjajan vojskovodja koji je hrabro, neustrasivo i nesebicno vodio jedinice ABiH u najzesce bitke protiv mrskog nam neprijatelja. Odbivsi cin generala i privilegije je pokazao da je pravi vodja svog naroda, bez imalo interesa rizikujuci svoj zivot i zivot svoje supruge koja je djelovala u ilegali i nesebicno lijecila ranjene borce. Ipak bi bilo posteno da se komandantu Bakiru dodijeli jedan orden za zasluge kao i boracki dodatak za vrijeme provedeno u rovovima.

DipIomatic222: Dok je komandant Bakir u rovovima krvario i zajedno sa svojim suborcima Zvizdicem, Camparama, Muhamedom Svrakicem probija neprijateljske polozaje a njegova supruga previjala ranjene i zive rane im nesebicno lijecila koristeci svoje znanje steceno na medicinskom fakultetu. Dva puta bijase nas Bakir ranjen u tim jurisima, jednom je puzajuci spasio vise ranjenika i pokazao svoju humanost zbog cega su ga mati mu i ahmetli otac nagradili vrecama.

yeba.mene.drzava: bake je promjenio dilera...ova droga mu daje nove narko vizije...

edo neprejebivi: Branio sam je jednom...'92...nikad vise dok je takvih kao sto si ti i tebi slicni...a za babu ti ne bih vise se ni popisao

d31k5: Bake, musliman sam, Bošnjak sam, ali ne vidim niti jednog razloga da se borim za tebe i uhljebe.

opleti: Hoce li ti i kcerka u rat...a tudju bi djecu gurali u smrt

Undertaker: Tito je majmuncino trezoraska oslobodio citavu onoliku Jugoslaviju, tvoj nesposobni babo jedva sacuvao 23% male Bih, Tito je porazio ustase, cetnike, Njemce, Italijane, Madjare, Rumune, tvoj nepsobni otac je 1992 koalirao sa cetnicima i ustasama, da moze da dijeli interesne sfere po Bih.Gdje si ti bio za vrijeme rata, malo u turskoj sa mamom HAlidom brojao kes i zlato, a kasnije sjedio u trezoru.

opaaa: nije zar da ćeš opet morati u trezor

BrazzoRacing: Brani je ti kukavico iz bunkera. Ja neću sigurno. Ti Dodo i Čović idite u rovove pa se poubijajte međusobno. Ja odoh uživati u životu a vi branite svoje miliona koje državom nazivate

pravda_ks: Vala ti konju ti kazes ko treba braniti cjeli rat bio u centralnoj banci u trezoru ako ti je do rata uzmi pusku i napadni prvi a ne se skrivati

19BordoDNK46: Opet "trezorli gazija" o herojima, odbrani...da ima zrno dostojanstva nikad se ne bi pojavio na mjestu gdje su pali istinski heroji, mnogi ranjeni, a svi preživjeli nose traume.Al' obraza nema...kao i svi zeleni tvorovi.

macanzuti: Nisi valjda od partizana naučio se sakriti u TREZOR NARODNE BANKE. UŠLJO.....

UltrasRajvosa09: Svi ovi koji su danas bili za govornicom i vazili niko rova vidio nije ni Bakir ni Skaka ni Efendic ni Koldžo , al mi je gori ovaj narod sto im je dozvolio da govore

JB007: Nisi je ni prsali puta ti branio a danas beres kajmak dok sirotinja koja je branila rovi po kontejnerima ili moli za pare kako bi kupila lijekove. Hebo te tvoji sda i hodze lopovi koji ce nam belaj opet napraviti jer u globalu NISU NI ZA ŠTA

urban_cyclist: Potpisom Dejtonskog Sporazuma, sva borba za RBiH je pala u vodu, kapitulirali smo jednim potpisom u situaciji kad smo napredovali. Nakon toga, sda je opustosila sve sto je mogla, privatizacije, pljacke javnih dobara, pljacku budzeta, humanitarne pomoci, i td..da bi nam sada covjek koji nije vidio pusku pricao o vaznosti borbe na Žući. Slazem se i ja s ovim sto priča, naravno da se treba naoruzati, i cuvati, boriti uvijek, ali je licemjerje da neko iz sda to kaze. Da je sda htjela dobro svom narodu, ne bi narod bio gladan, obespravljen, ponizen i otjeran iz drzave, ne bi se kriminalci setkali i sepurili, a mali covjek gledao kako ce platiti kiriju dok mu prolaze sa skupocjenim vozilima ispred ociju svakakvi hostapleri docepani novca, nelegalnog. Da je sda napravila dobre stvari u svojoj avliji, tada bi se moglo reci da je to pravi lider bosnjaka, ovako imaju samo podrsku uhljebljenih licemjernih beskicmenjaka bez empatije.

tmbs: Ti i tvoja žena i ovi oko tebe što su na obraz boraca zaradili milione možete sami da branite ovu državu na odoh na Gibraltar

preludezalude: Ko o cemu, Bakir o ratu. Uvijek kada je SDA u krizi i kada nema nista konkretno i pametno reci oko buducnosti gradjana, on prica o ratu i podize nacionalnu pricu. Okani se vise price o ratu, rat je zavrsio prije vise od 20 godina. Odstupi iz politike ako ne znas sta drugo pametnije pricati. Narod grca u problemima u svakoj sferi zivota i masovno bjezi iz BiH a ti neku nebuloznu pricu pricas. Sad ti nebi niko uzeo pusku u ruku s obzirom kako ste ispostovali borce.

avo_kado: Treba ovu zemlju braniti od takvih kao što si ti. Dao Bog da vas pobijedimo što prije i krenemo konačno graditi državu po mjeri naroda, a ne po mjeri vaših guzica!

BosnianKing: Ma naravno, evo jedva čekam da branim. Zakuhate međusobno, pravite podjele i mržnju među narodom, a kad nastane belaj vi ćete u kraj guzicom a sirotinja će u rat.

AlienHunter: man'te se zuci di su pare???!!

darvinizmahale: Cuj majmune jedan odjebi vise a ako ti se brani dabogda ti se potomci branili i svi izginuli

Albo: SDA nije odbranila ovu državu, nju je odbranio narod. Ja sam se borio četiri godine u ratu i među mojim saborcima nije bilo članova SDA a za svo vrijeme rata nikad nisam čuo za Bakira, niti je se on gdje pojavio, čak nisam ni znao da Alija ima sina. I ne pada mi na pamet više da ratujem. Ako mogu da nađu budala za rat neka ratuju.

r2d2limeni: Čuvajte se podzemni trezori- Bake će da vas zauzme. A izlaziti će samo kad se.dogovori.prekid vatre i da prikupe donacije - barem vreću zlata jer je one.od.93 već potrošio

billy_the_cat2019: Neka brane tvoj zet i unuci, dosta je tvoja porodica tuđe djece u grob otjerala.

apalamakarda: Mi branili, a SDA tajkuni pljačkali.Što se tiče boraca, trebate da ukinete sve za borce, jer vi priznajete samo svoje borce, a ovi ostali su vam nebitni.Bake dragi, previše ste nepravde napravili prema narodu da bi vam isti više vjerovao.

fbUser1552297977: Treba da kaze da su borci odbranili a da su oni sa svojim politikama unistili,rasprodali lopovskim privatizacijama ,osiromasili i doveli da smo medju zadnjim africkim zemljama.

Karim: Sve sto su borci Armije BiH postigli, ti si to sve ponistio svojom gluposcu Bakire! Ti si trenutno najveca opasnost za opstanak BiH, zato odstupi Bakire!

ReinaR: Ma nemoj! E ti ćeš da je braniš jer imaš najviše interesa za to! Ljudi, spašavajte omladinu i djecu, ovaj bi ih žrtvovao.

nasa.je.bh: Da je rahmetli dr. Himzo Polovina ziv, poslo bi mu dezurnu ekipu na adresu bez razmisljanja....

DvaZecaTriZeca: mamu ti j**** ! znaš li šta se u krajini dešava, smradu jedan gubavi

Loki4: Ja branio, ti se krio iza babe. Trebam u penziju ne prizna mi se ratni staž od 45 mjeseci a upisan u radnu knjižicu. Evo me na birou sa 34 godine staža. Neće me više niko. I veliš da opet branimo hovna ko što si ti. Nema od toga ništa. Ako zapuca prvo pobiti naša hovna pa onda braniti svoju familiju. Ko te hebe.

samonaprijed1986: Bolje razmisljaj idiote kako da ljudi imaju sta da jedu smradu jedan a ne kako da ratuju bolesnik!

samonaprijed1986: Nek ti je brane tvoji uhljebi. Moja djeca jok!

654321: Tako je Bake Treba je branit od takvih kao ti i tvojih suboraca Čovketa i Dode.

ghost_rider: jest lik dosadan s ratom. nece buraz niko rata. odosmo mi preko grane a ti ratuj sam..

FRA: Koju zemlju? Čiju zemlju? Pa sve ste rasprodali,iznajmili...

Hulk000: Brani je ti gade

NoPapakuSa: Sljedeći put ću je ja braniti kao što si ti branio.

Airwaves: Vodite ga u ludnicu

Bronson312: Pi.ko jedna pošalji zeta srbina nek ratuje majku ti. Keru jedan pokrali ste sve sad bi da šalješ tuđu djecu da ginu... a ti lagano u London da gledaš preko tv-a. Kako bi te zaklo ko kurbana s bismilom.

FalconLuxRector: Ti i tvoj unuk ovaj put Kirba.

filozof07: nije bakire sda branila bosnu nego narod a vi ste samo prodavali oruzije narodu, i u ratu napravili tunel koji je samo sluzio za bogacenje vasih tajkunai vrsili privatizacije onoga sto smo mi odbranili i sacuvali,poslije rata vam se pridruzio sdp i onaj kepec fahro,da dokrajcite sve firme i osiromasite narod da nije tako ne bi sad heroj zuci ŠOK prosio.

Amtrak32: Ti si budala jarane.Od koga je branit, i ko ce je branit???

maks1: Fino na livadu i sa Miloradom se potuci...jbm li vam mamu.Sutra bi vi narod i uvukli u rat da vam vile i racune brane.Sve bi ja vas streljao!

ganciifinci: Ja ti je necu braniti, pokupi clanstvo SDA i pravac na front!

valter11: Prolupo čovjek dibidus.Brani magarče skupa sa Sebijom i lopovima iz SDA stranke.

mostarski_1993: laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje, kradi, ukradi, pokradi me.....TI TO RADIŠ NAJBOLJE... E moj narode, dok god je ovaca, bit će vune, tako to rade partije... Bakire, narod se sam odbranio od agresora jer voli Bosnu, a nije odbranio državu što voli SDA...čast tvom babi Aliji, da mu Allah podari lijep džennet.. A ovi ostali Genjci, Budnje, Okerici, Softici, Sarajlići, Skake....ti samo novac i dunjaluk vole..

cipiripi2222: Jarane hanumu pod ruku i lagano pošto si u ratu bio u podrumu vrijeme je da učiš o tim bitkama,a mene i moju djecu u tom filmu ABD nećeš vidjeti.

fbUser1555570156: Možda će ovu zemlju trebati ponovo braniti!? Od koga, za koga i ko će je braniti??? Od koga? Od neprijatelja koji je proizvod vaše političke ratno i vjersko-nacionalne huškačke politike; Za koga? Za vas političare, nekadašnje ratne švercere i profitere, podrumaše, dezertere i kriminalce; i Ko će je braniti? Ljudi koji su prevareni, izmanipulisani, bolesni, nezaposleni, gladni, obespravljeni i poniženi upravo zbog vas ...

yeba.mene.drzava: bakire od pravih boraca si napravio bijedu...a od logisticara i ratnih profitera heroje...eh to ce ti se obiti o glavu...

tuzla488: treba branit od tebe i takvih kao ti govno ridjo

kule82: Lik samo hoda okolo i priča o mevludu i tehvidima.Koi će nam Q.ac država, kad je nema ko da vodi, ljudi zauzeti pljačkanjem.Pokradeš milijarde i opet ti malo, ukrao bi i užine djeci ispred škole.Ginuti za ovake bolide može samo poremećen čovjek, možes zajebeti ljude jednom, ali drugi put nećes..ebo ga Dodik, a on njega, pa nek se mjenjaju.

sapacha: Partizani su dobro nagrađeni za ucesca u nobu, svi su dobili dozivotne privilegije i zadovoljni obiljezavaju godisnjice. Ovi koji su bili na Zuci dobili su mudo marjanovo i vecina je vec vani ili se sprema da ode.

serbos: Kakva je ovo besramna retorika ratnih profitera i babinih sinova...da li iko normalan moze ostati imun na ovakve izjave...da li postoji ikakva sansa da ih vise nikad ne gledamo?

SaburlijaFederacija: Baaaaaakkkkiiiiir Bakir Bakir Bakir SDA SDA SDA SDAAAAAA Sa Bakirom našim dokazanim zlatnim ljiljanom koji je cijeli rat proveo u rovu do totalne apokalipse!

simao21: Dzaba borba kad se politike slizaju samo da bi opstale na vlasti i naprave jalovo blato koje je ka raj za krmke i babine sinove.

jojo3: Ja koji je ovo konj, da nije alijin sin, nebi mogao biti salterski radnik, koja inteligencija nas vodi. Samo sto prije odavde.

kule82: Branit cemo je da se ti Bakiraga kasnije popisas tamo gdje smo mi proljevali krv, evo ti Q.cina.Radije bih da me cetnici zakolju.

smrkva111: Ko o čemu ovaj imbecil o ratu.Bio sam pune četiri godine i odričem se prava iz tog zakona o demobilisanim borcima.Neću da učestvujem u ovoj prevari koju je režirao sam narod koji je pogn i nepošten.Otići sa dva lažna svjedoka i steći status borca je uzimanje prava koje ti ne pripada.Pogani soj.

Aneks123: Urednik, Semir Hambo i njrgov clanak,i njegovo protaziranje i favoriziranje SDA,preuzimaju medije,samo brisite komentare,postenih ljudi,nek ti Radeljasev i Budnjov sin brani drzavu

TrlaBalaLan: Jednom ste me uvalili, budem li se opet trebao od nekoga “braniti”, prvo cu tebi na vrata doci!

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search