LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Kad se “prečasne” ahmedije zakotrljaju u peksinluk
Kad se “prečasne” ahmedije zakotrljaju u peksinluk
Petak, 12 Srpanj 2019 14:29

 

BekrijaHoće li naš hazreti Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić ugušiti pobunu i sa bošnjačke islamske scene Australije “pomesti” pobunjene hodže i džematlije, ili ćemo pisati novu “bijelu knjigu”.... i to u nastavcima???

(Na slici: Ko mi ba šta more???)

Nadan Filipović – urednik “Bošnjačkog oka”

Kao uvod u ovaj kratki tekst izražavam vlastito mišljenje prema kojem mi izgleda da imamo Muftiju koji se drznuo postupkom neviđenog pisanja kojekakvih nepismenih “proglasa”, progašavati “kvalificiranim” hodžama balavce čije su diplome o završenim medresama, višim islamskim školama i islamskim fakultetima, najblaže rečeno, veoma dubiozne. Na taj način se bahati Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić usudio drznuti da preuzme ulogu reisa dr. sc. Husein efendije Kavazovića ovdje u Australiji, a posebno u Zapadnoj Australiji.

Hoće li mu uspjeti ovaj njegov teror nad zdravim razumom?

U nestrpljivom očekivanju najavljenog sastanka imama i predstavnika svih bošnjačkih islamskih zajednica Australije, članica Mešihata, ili sada već Muftijstva, a kojem trebaju prisustvovati od ranije najavljeni predstavnici Rijaste IZ u BiH, direktor Ureda IZ u BiH za vanjske poslove i dijasporu Razim efendija Čolić i njegov zamjenik Mensur efendija Pašalić, iz povjerljivog izvora u Sydney-u OKO je dobilo informaciju da predsjednici nekoliko bošnjačkih islamskih zajednica Australije neće prisustvovati planiranom sastanku.

Razlog za neučestvovanje je njihovo nezadovoljstvo sa dnevnim redom najavljenog sastanka, a koji je predložio, ko će drugi, nego Muftije profesor Jasmin efendija Bekrić. Naime, prema izvorima veoma bliskim Muftijstvu, Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić otvoreno ignorira zahjeve zajednica da se u dnevni red uvrste još dvije, veoma važne tačke.

Prvo: Detaljan i “do zadnjeg broja” potpuno transparentan financijski izvještaj Mešihata, sada Muftijstva, za zadnjih deset godina.

Drugo: Rasprava o problemima u Mešihatu - Muftijstvu i problemima u nekim bošnjačkim islamskim zajednicama, kao i o odnosima na relaciji Muftijstvo – bošnjačke islamske zajednice, a o čemu Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić uopće ne želi otvarati raspravi i razgovor.

OKO također doznaje da širom Australije među Bošnjacima sve više raste i već kipi nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Islamskoj Zajednici Bošnjaka u Australiji i sve je više onih koji otvoreno ukazuju na nagomilane probleme i diktatorsku samovolju koju (na staljinistički način provodi muftija – osobni stav urednika OKA) očito i uporno prakticira Muftija profesor Jasmin efendija Bekrić.

Malo tiše su priče koje se polahko šire, ali se šire, da postoje brojni materijalni dokazi na osnovu koji bi se tadašnji predsjednik Mešihata, a sada Muftija, profesor Jasmin efendija Bekrić mogao naći pred licem pravde ovdje u Australiji, prilikom čega bi teško mogao odgovoriti na niz pitanja, a od koja su neka čisto transakcijsko - financijske naravi – “unexplained bank deposits”, a da ne spominjem još hejbet aferima - šifra "kolega muftija Klanco i družina"!

Kaže mi jedan naš stariji čovjek, džematlija iz Sydney-a: “Moj Nadane, on se ponaša se kao da je hodža u nekoj bosanskoj zabiti ili vukojebini, a zaboravio je hablešina u kojoj zemlji živi i u kojoj svoj dahiluk i muntanja provodi.”

Ostaje da se vidi hoće li predstavnici Rijaseta IZ BiH biti u mogućnosti da se za vrijeme njihove posjete Australiji sastanu sa nezadovoljnima Bošnjacima i da iz prve ruke čuju šta su razlozi njihovog godinama akumuliranog nezadovoljstvo, ili će se samo zadovoljiti objašnjenjima Muftije profesora Jasmin efendija Bekrića.

Uskoro će se vidjeti!

 

Komentari  

 
+1 #7 Svezna 2019-07-18 17:24
@Nadane we alekumu selam,bice jos toga samo polahko
Citat
 
 
+1 #6 Nadan Filipović 2019-07-16 17:19
Eeee, neka Vas Svezna-efendija. Bogme se naš "mufto" na sve načine potkožava. Kuća od kurban-para (25.000 Eura) u rodnoj mi Lepenici, ping-ponganje sa ex-muftijom Klancom, u obliku hejbeta prebacivanja guta para na bankovne račune cijelog evlada (da mrven razblaži!!!), ma maštovit, šta maštovit - PREMAŠTOVIT!!! Odrastao ko dijet na višoj nadmorskoj visini, pa mu mozak čist i pametan mu. I velite....52.000 dolara za 10 godina, jaštaradi u kešovini.Nabas ko talambas!!! Ali je zaboravio da bardak ide na fiskiju dok se ne razbije u parampparčad. Zajebano je kad te tablica sabiranja i tablica množenja omajđijaju, pa guza previše zine. Ne mora on vaziti "Lailahaillah", već "more" prikladnije "Lailahiljada"!!! Eeeee...baš se nasmijah moj Svezna - efendija. Selam od srca, Nadan
Citat
 
 
+1 #5 Svezna 2019-07-14 21:13
Neupuceni, ja mislim da si ti ovaj novi efendija sto je dosao u Sydney,ohladi malo I pocni misliti svojim glavom,vi efendije bar privation mozete misliti svojom glavom a ne kako vam sistem govori,folio bi da se javis kad se jos malo respites Selam
Citat
 
 
0 #4 Nadan Filipović 2019-07-13 11:42
Gospodine (gospođo???) "Neupućeni", ma kakve rekla-kazala optužbe!!! Ima toga na kamare, a u Australiji je po zakonu da netko ili neki podnesu kaznenu prijavu protiv nekoga te se ta prijava ili odbiji ili se istražuje, a svakako, ako su pare u pitanju i uz pomoć "forensic accoutanta". Na kraju Sud odlučuje i donosi ili oslobađajuću ili osuđujuću presurdu. Slobodno pošaljite svoj "pogled na ovu temu". Napišite tekst i potpišite, pa će biti objavljen kao Vaš pogled na situaciju. Nemojte misliti da sam olahko napisao ovu uredničku crticu! U njoj možda ima nekih elemenata na osnovu kojih Muftija može "presaviti papir" pa me tužiti i tražiti moju kaznenu odgovornost, svakako ako ima pojaka mu.a. Bujrum! Samo neka tuži!
Pozdrav, Nadan Filipović
Citat
 
 
0 #3 Neupućeni 2019-07-13 10:55
@Istina
Ma nisam poletio da ga branim, nego mi se ne uklapa da ćovjek od visokih škola, duhowni vođa, može da ćini takav haram.
Citat
 
 
0 #2 Istina 2019-07-13 07:24
Bas bi volio da vidim sta se to podudara 20 plus godina radi a racune nikom ne predaje ja kako vidim da ovo nije rekla cula ovo je istina a kako vidim da si pozurio da ga branis nek se Sam brani pred sudom on je sad Muftija veliki covjek za njega nije to nista zato mu trebaju osobe ko ti da ga stite hahahahah
Citat
 
 
+1 #1 Neupućeni 2019-07-12 21:21
Da li je ovo odmjeren ili brzoplet tekst? Da li je u redu na rekla-kazala osnovi ovako optužiti Muftiju? Moraću vam poslati svoj pogled na ovu temu. Nadam se da čete ga objaviti jer se ne podudara sa vašim.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search