LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Komentari Bošnjaci Australije - ko nam ovo radi???? Užas jedan!!!
Bošnjaci Australije - ko nam ovo radi???? Užas jedan!!!
Nedjelja, 04 Kolovoz 2019 15:58

 

MerhametSaopćenje za javnost – Dobrotvorno Društvo Merhamet, Australija

Već dugi niz godina Dobrotvorno Društvo Merhamet Australije veoma je uspješno i potpuno transparentno organiziralo i provodilo akcije kurbana. Te aktivnosti su provođene u suradnji sa Merhametom Bosne i Hercegovine, ali, naglašavam, da je Dobrotvorno Društvo Merhamet Australije uvijek bilo nositelj akcije.

Nekad, ne tako davno, korisnici usluga Dobrotvornog Društva Merhameta Australije imali su mogućnost slanja jedne trećine kurbana na željeno ime i adresu u Bosni i Hercegovini, ali je ta mogućnost u zadnjih nekoliko godina ukinuta, ali, ističem, ne našom željom ili odlukom, tako da su kurbani što su uplaćeni preko Dobrotvornog Društva Merhamet Australija bili upućivani na krizna područja, a najviše za potrebe izbjeglica iz Sirije, kojih samo u Turskoj, ima preko dva miliona.

S naše strane su učinjeni ogromni napori kako bi se i ove, 2019. godine, pokrenula i realizirala akcija kurbana, ali uslijed nemogućnosti iznalaženja povoljne cijene kurbana ovogodišnja akcija, nažalost, nije ostvarena.

U ime Dobrotvornog Društva Merhamet Australije decidirano izjavljujem da Dobrotvorno Društvo Merhamet Australije ove godine nema apsolutno nikakvog učešća u organizaciji akcije “Kuban 2019”.

Međutim, u Bosni i Hercegovini se odvija akcija kurbana i širom Bosne i Hercegovine kruže reklamni materijali na kojima stoji “Australijski KURBAN 2019 - Akciju provodi Merhamet Australije”, mada mi, ovdje u Australiji, pojma nemamo o kakvoj akciji je riječ i ko je nositelj akcije, jer Dobrotvorno Društvo Mrhamet Australije definitivno ne učestvuje, a kamo li da vodi bilo kakvu akciju kurbana 2019.

Do danas nije stiglo nikakvo objašnjenje iz Sarajeva, mada smo, u više navrata, pokušavali kontaktirati institucije u Sarajevu, ali vidimo da je sve bilo uzalud. Kao da smo se obraćali gluhom i nijemom.

Molimo vas da objavite ovu našu izjavu kojom se striktno ograđujemo od bilo kakvih, eventualnih posljedica činjenja ili nečinjenja osoba koje se na nekorektan, da ne kažem na nepošten način, protuzakonito koriste imenom Dobrotvornog Društva Merhamet Australija u toj njihovoj akciji “Australijski KURBAN 2019 - Akciju provodi Merhamet Australije”, s kojom mi NEMAMO APSOLUTNO NIKAKVE VEZE.

S poštovanjem,
Senad Voloder
Predsjednik Dobrotvornog Društva Merhamet Australija

 

Komentari  

 
+1 #3 Sabit Spahic 2019-08-06 04:10
Upravo tako zijo, cijenu odredis kao da kupujes u BiH a ustvari ga narucis u Australiji ili Novom Zelandu. E sad gdje zavrsi ta razlika???? Tako se godinama radi, a tek sad neki shvatili da nije sve musliman sto govori elhamdulilah
Citat
 
 
+1 #2 Zijo 2019-08-04 23:26
Nedostaje nam u ovoj objavi sta pise u tim reklamama, posto je kurban iz Au i sta pise kome se javiti, nekome u BiH ili nekome u Australiji. Kome?
Upotpunilo bi informaciju i ako nas g. Voloder upozna koja je to bila neprihvatljiva cijena kurbana za ovu 2019. godinu (pretpostavljam u Australiji).
Nadam se da ce nam g. Senad Voloder napisati i ove pobrojane nedostajuce informacije jer ce dati puno jasniju sliku o ovome sto pise.
Vjerovatno nije problem sto ima vise ponudjaca kurbana iz Australije. Problem je netacno predstavljanje a onda i sve ostalo sto se vec niz godina vuce kao nerazrijeseni slucaj transparentnost i i legalnosti toka novca.
Mozda malo unesete novih detalja u te dogadjaje g. Voloder.
Citat
 
 
+1 #1 Zijo 2019-08-04 23:13
Danas sam cuo ovu istu obavijest na SBS radiju na bosanskom jeziku. Nema dileme da je netacno reklamiranje nedozvoljeno.
Ono sto mi je upalo u oci je sljedece:

"Do danas nije stiglo nikakvo objašnjenje iz Sarajeva, mada smo, u više navrata, pokušavali kontaktirati institucije u Sarajevu, ali vidimo da je sve bilo uzalud. Kao da smo se obraćali gluhom i nijemom."

Koje su to institucije u Sarajevu kontaktirane i nije stiglo nikakvo objasnjenje od njih?
Imaju li neka imena kontaktiranih lica?

Bilo bi pozeljno da nam g. Voloder da i tu informaciju da bi se upotpunila slika o ovome o cemu pise.
Takodjer, meni nije jasno cemu reklamiranje kurbana iz Australije u BiH? Koja je ideja? Da ljudi u BiH uplacuju kurbane koji ce stici iz Australije pored raspolozivih kurbana u BiH? Jedini razlog da to neko uradi bi bio da je jeftinije naruciti iz Au nego kupiti u BiH. Da li je tako?
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search