LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
O "kriku" Emira Hadžihafizbegovića PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 27 Kolovoz 2019 09:29

 

KrikJe li Emir Hadžihafizbegović čovjek neupitnog moralnog autoriteta i samoproglašeni “Mesija” u Bošnjaka? (2)

Mostarac (ime i prezime poznati redakciji)

Dodao bih još samo par pitanja u vezi sa proglasom gospodina Hadžihafizbegovića.

Emir Hadžihafizbegović: “Sve ovo gore napisano dragi moj Bošnjače, zorno govori o tome kako je krajnje vrijeme da i u miru preuzmeš vlastitu sudbinu u svoje ruke.”

Gospodine Hadžihafizbegović, imate li ikakvu ideju kako bi to Bošnjak (valjda mislite na Vaš Bošnjački narod, Bošnjake) u miru preuzeo svoju sudbinu u svoje ruke? Vi, koji ste jedan od vodećih Bošnjaka, dugogodišnji član najjače političke stranke kod Bošnjaka, valjda bi trebali znati posavjetovati Bošnjake i, možda, krenuti na čelu tog naroda koji bi pod vašim vođstvom “u miru uzeo vlastitu sudbinu u svoje ruke”.

Ovako je, uz sav respekt, Vaš verbalni poziv je gromoglasni pucanj u prazno ili neka vrsta verbalne pirotehnike, jer Vi dobro znate da je već u toku rata, a kasnije u ovom, nazovimo ga, miru, sudbinu Bošnjaka u ruke uzela SDA čiji ste član. Bojim se će Vas lideri SDA mogli upitati: “Emire, što, bolan ne bio, kukuričeš u svom proglasu i buniš Bošnjake da uzmu u miru sudbinu u svoje ruke kad ti dobro znaš da smo mi davno uzeli bošnjačku sudbinu u svoje ruke i da mi kreiramo sudbinu bošnjačkog naroda.”

Slažem se s Vama da Bošnjacima prijeti da ih politička heterogenost i nacionalna atmosfera povedu u kolektivni mazohisam, ali smatram da ste ostali nekako nedorečeni, odnosno na neki način dužni, jasno reći ko je kriv za bošnjačku političku heterogenost i nacionalnu atmosferu? Nadam se da ćete dati određena pojašnjenja Bošnjačkom narodu koji to od Vas željno očekuje.

Nadalje bi Vas lijepo zamolio da u nekom od sljedećih proglasa, odnosno obraćanja Bošnjačkom narodu jasno definišete pojmove kao što su “ćafirolozi”, “domaći izdajnici”, “punktualna tačka”, te koji su, po Vama Bošnjački ministri korumpirani, kako pišete:”Znam dobro kako su nam neki Bošnjački ministri korumpirani i kako u stranci SDA ima izvjesnih uhljupa koji kompromitiraju ideju Bosne.

Bošnjački narod to od Vas očekuje.

Ažurirano: Utorak, 27 Kolovoz 2019 12:16
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search