LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Satira Bingo- efendija hoće da nešta kaže
Bingo- efendija hoće da nešta kaže

 

 

Bingo-novaBingo-efendija onlajn imam odnosno hođa su pet zvijezdica i sa  sutri šarene onlajn diplome: Hej kurbani, đe ste se ba zaobadali? Pustite bre čoveka, ko je jamijo, jamijo je, i ako je uopšte i jamijo. Ne zaboravite da je svako nevin ko junferica sve dok mu se eventualno ne dokaže da je kriv. Hajde ne rušite istituciju! Sve će se to bratski – islamski sredit. Mir-mir niko nije kriv! Raziđite se kućama i  u suru mumini!

 Da se bo'me i moja alimska ćuje!

Prvo ko najprvije izjavljivam: - Živijo moj uvažiti kolega Muftija, naš ovdi vertikala! Doli đematli'ska pobunjenićka halaša! Samo su vam klete pare na pameti, ko o ćemu, a vi đematile o mešihatskim i mufti'skim pošteno pokupitim parama nanijetitim strogo za islamske namijene.

Nije se vama iz halaše u pare petljat', vaše je da stanete u suru u red i da izvadite šlajpeke i da se isprsite kad dajete, a kolega Muftija i njegova ekipa, naše mešihatliske glavuzije ima da redovno kupe kako su vavjek kupili i da vas od para ćiste, jerbo pare su zlo za vas hamelje.

Velim vam: “ Nisu pare za fukare!” i dodajem "Mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi!"

Zato hih l'jepo halalite kad dajete i jedino tako će vam se vaša sića ukabulit', a neće vam se ukabulit' kad dadnete pa ondak pošljem kamićete: “ Joooj , aman zeman, đe su naše pare što su hih prija mešihatlije, pa sada Muftija i njegova ekipa od nas pokupili?"

To je isto ko da s halalom date nekom parica za kahvu, a on umjesta kahve popije koka-kolu, pa ga vi pošljem napanete što pare nije namijenski potrošijo, daklem rezilite ga što je umijesto kahve popijo koka-kolu. Kapiratel? Haloooo!

U glavu se halašo! Tike, tike taćke – nejma više vraćke! Sistem : “Halali Huso materi!”

I sad horski ko ucviljene ukehate nene tulite: “Hoćemo konpletne finaciske dokumente, hoćemo priznanice, hoćemo tra'spretno obijšnjenje đe su naše pre!”

Šta vam je boni ne bili? Ašćrile se ponašate ko da ste u kolovođe od  pućista, u duplog doktora od nauka u njegovom klubu plaho pili viski, pa zbog radi toga vi sa muftijom niste zbog kozumiranja alkohola bliski.

Usuđivate s Njemu, desnoj ruki reisa Husein-efendije doktora od islamskijeh nauka postavljat' pitanje: “Đe su naše pare, đe su dokume'ti , đe su od banke priznanice?"

Zamislite da vam ON, istitucija naša najvertikalnija koja je za pet – deset kopalja bližlji Bogu od vas donjih, jerbo je ON na golemoj visini u Islamu, a vi ste halaša doli ispod njega, zamislite da vam ON ljepo kaže: “Bo'me ja dao sve pare reis-efendiji, reis-efendija metnijo pare u rijasetsku kasicu-prasicu i zakjućo." Ondak hajte sijedite ljepo na avijon preko Dubajija do u Sarajvo doli tako đematile i đuturile svi, pa dosađivajte  reis-efendiji u Rijasetu sa pitanjem“đe su naše pare”!

Malo morgen! - kako Švabo veli. Ne bi vas ni upušćalo u Rijaseta, a za par minuta bi vas razgonili specijalci za specialne namijene.

Doćim, man'te se ćorava posla i udunite i pušćajte našeg Istituciju mog kolegu mubarek Muftiju da nesmetno obavlja sve islamske poslove i finaciske po ustaljenoj kolotećini kako ON hazreti Naš, l'jepo radi već skoro cirka oko preko 25 godina i šta vam je hrđavo bilo svo oto vrjeme, sve ljepo idilićno bilo i kurbani i vitre i zekjati sve fukcijonisalo bilo sve “izi” glatko, totale regulare.

Vakat vam je da se raziđete, pa l'jepo kućama. Man'te se ćorav posla i ne gonjajte beleja. Nemere se šut s rogatim bost'!

U suru mumini! Ha'de, razlaz!

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search