LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Sarkozy, kapetan broda "LA FRANCE FORTE" zalutao u grčkom moru PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 19 Veljača 2012 10:37

U srijedu 15.februara na francuskom privatnom tv - kanalu TF1 koji je vlasništvo milijardera Martin Bouygues-a, vjenčanog kuma sadašnjeg francuskog predsjednika, pred oko 10,7 miliona tv –gledalaca Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) je prekinuo manipulaciju i lažnu neodlučnost o njegovoj ponovnoj  predsjedničkoj kandidaturi.

Kao motivaciju za drugi predsjednički mandat Sarkozi je obrazložio riječima:" Da kažem, nisam kandidat, to bi protumačili kao da bježim od odgovornosti, a za vrijeme bure kapetan ne smije napustiti brod".

Sarkozijeva kandidatura za drugi predsjednički mandat nije nikakvo iznenađenje. U Francuskoj odavno i poslednja havetinja zna da je Sarkozy od maja 2007.godine, kada je izabran za predsjednika, ponovo permenantni kandidat za drugi mandat. Vjerujući anketi javnog mijenja, kandidat Socijalisticke Partije, François Hollande, ima više simpatizera i daleko je ispred Sarkozija. Upravo anketa javnog mijenja je natjerala Sarkozija da i on napokon zvanično objavi svoju kandidaturu. Sarkozy odavno vodi izbornu kampanju koristeći drzavni novac, obezbjeđenje, transport i sve ostalo na račun i štetu francuskih građana.

U četvrtak je osvanuo i prvi zvanični izborni plakat kandidata Sarkozija. Kao što je dostojno samozvanom "dobrom kapetanu" Sarkozy je izabrao slogan " LA FRANCE FORTE" (Snažna Francuska). Na izbornom plakatu se vidi u običnom životu uvijek nervozni Sarkozy kako pozira miran i spokojan, a dekoraciju i pozadinu plakata sačinjavaju vedro nebo i plavo more.  

Nije trebalo ni par sati internet-majstoru Jean Saurin-u da otkrije mjesto i porijeklo fotografije koja pravi pozadinu na izbornom plakatu predsjednika Sarkozija. Radi se o fotografiji koja je kupljena od fotografske banke TETRALMAGES pod nazivom "Greece, Clouds over Aegean Sea " snimljena u području Egejskog mora u Grčkoj. Da ironija bude veća Grčka je ovih dana u totalnom haosu i skoro na rubu građanskog rata, zbog nametnutog ekonomskog osteriteta ovoj zemlji od strane Internacionalnog Monetarnog Fonda i takozvane Eurozone.Nema sumnje das u socijalnim neredima i uličnom nasilju u Grčkoj podosta kumovali Angela Merkel i njen vjerni sluga Nicolas Sarkozy. Izborni plakat "LA FRANCE FORTE" (Snažna Francuska) dobio je konkurenta " LA GRECE FORTE" (Snažna Grčka) na kojem Sarkozy glumi spokojnog i mirnog kapetana u nemirnom grčkom moru.

Iz Francuske za Bosnjackooko.com

Sakib HADŽIĆ

Ažurirano: Nedjelja, 19 Veljača 2012 10:49
 

Komentari  

 
0 #2 Namik 2012-02-24 20:15
:-x Ako je EZ davala kredite onda je i njeno vodjstvo krivo. Dalje, taj grcki bankrot se vuce vec mjesecima a europski lideri nemaju snage da to energicno rijese, mozda i odcjepljenjem Grcke od EZ.
Njima je draze ostvarenje europske ideje nego $50 milijardi.
Sto se tice Merkelove mislim da Njemacka nije dugo imala tako slabog Kancelara (a uz to je ta zjaka homoseksualna odn. lezbejka).
Citat
 
 
0 #1 ogi 2012-02-24 18:15
Za "situaciju" u Grckoj najmanje su krivi Angela Merker ili Nicolas Sarkozy, vec grcki narod i njegovi politicari, koji su godinama ogromne kredite koje su podizali, umjesto da su ulagali u razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta,cime bi kroz taksu na njihove prihode osigurali stabilniji budzet, trosili u megalomanske projekte, kao i finansiranje ogromnog birokratskog "tijela" (cca 120.000 vise nego potrebno).Dati im nove kredite (bez postavljenih uslova) bilo bi kao novim kreditnim karticama placati kamate na vec postojece ( "kolo" bez kraja koje vodi samo novim i sve vecim gubitcima). Licno nisam zainteresiran ali ne vidim ni jedan razlog zasto bi vrijedni radnici iz ostalih zemalja EU, koji uredno izvrsavaju svoje obaveze (placaju takse) morali iz svojih koverti "vaditi" 'sirtaki" naciju, kojoj je u "venama", lako cemo i "kes" ekonomija i gdje je najveci grijeh placanje takse. Kako su znali "skrsiti" para sad je lijepo vrijeme da se podvuce "ciza" i svak' plati SVOJ CEH.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search