LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home HUMOR Enes Smajović nam se javio iz Sydney – a, zaista sa pravim povodom
Enes Smajović nam se javio iz Sydney – a, zaista sa pravim povodom PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 05 Ožujak 2012 15:19

U subotu, 3.marta 2012.g. u velikoj dvorani BH Kulturnog Centra-Leppington u Sydney-u održana je prigodna svečanost povodom obilježavanja "Dana nezavisnosti BiH". Svečanosti je prisustvovalo oko dvije stotine posjetilaca, a svojim prisustvom nas je počastio i Njegova Ekselencija Ambasador BiH u Canberra-i dr sc. Damir Arnaut. Trebalo je da prisustvuje i gospodin Hon. Ed Husic MP, član Federalnog Parlamenta Australije, ali on zbog radnih obaveza, na žalost, nije mogao doći. U toku oficijelnog dijela programa prisutnima se pored dr. Arnauta, kraćim govorom, odnosno osvrtom na noviju historiju naše domovine, obratio i nas uvaženi književnik dr. Bajram Redžepagić. U ovom dijelu programa učestvovali su i naši najmlađi, polaznici BOSANSKE ETNIČKE ŠKOLE, KUD-o ZAMBAK, te pjesnik, gospodin Ibro Suhopoljac. Nakon oficijelnog dijela obilježavanja ovog značajnog datuma prisutni su imali priliku da se zabave uz naš "Orkestar sevdaha" i sevdaliju Fikreta Kolarića.

U toku ove večeri našem Ambasadoru dr. Damiru Arnautu je ispred ABHCA-BH Kulturnog Centra-Leppington uručeno "PRIZNANJE"  kao izraz naše velike zahvalnosti za njegov ogromni doprinos u realizaciji priznavanja REZOLUCIJE O GENOCIDU U SREBRENICI od strane AU – Parlamenta. Priznanje mu je u ime Centra uručio gospodin Dževdet Smajić, koji je kao dječak 12-13 godina starosti, sa još dva mlađa brata i sestrom, u Srebrenici ostao bez oba roditelja. Uz ovo priznanje dr. Damiru Arnautu je uručena i "Zahvalnica" ispred ABHCA za dosadašnju saradnju sa našom organizacijom, a koju mu je uručio predsjednik ABHCA Enes Smajović. Bilo je pripremljeno "PRIZNANJE" i za gospodina Hon. Eda Husica, MP-a, pa obzirom da on nije mogao prisustvovati ovoj svećanosti ono će mu biti naknadno uručeno.

Povodom obilježavanja ovog značajnog datuma dodijelili smo i priznanje književniku dr. Bajramu Redžepagiću za njegov veliki uspjeh na polju književnosti. Zahvalnice od ABHCA je pored njih dobilo i još nekoliko naših vrijednih clanova  za njihov doprinos, kako u samoj izgradnji, tako i za doprinos u razvoju Centra na kulturnom polju, a to su: gospodin Hasib i gospođa Samida Kamenjašević, gospodin Edhem-Edo Merdanić, gospodin Ibrahim Preljević, gospodin Samed Šišić, gospodin Admir-Ado Sefić, gospodin Esad Kalender, gospodin Edin Husić, gospodin Mirza Duljković, gospodin Haris Džihić, gospodin Samir Zjakić, gospodin Asim Halilović i gospodin Fikret Kolarić.

Predsjednik managementa ABHCA

Enes Smajović

Veliki pozdrav iz Sydney-a.

Ažurirano: Ponedjeljak, 05 Ožujak 2012 17:15
 

Komentari  

 
0 #7 Miroslav 2014-12-12 01:32
Poštovani,
Tražim Duljković Mirzu.
Podsjetnik neka bude "Školski centar Borovo" u Borovi.
Očekujem da mi se Mirza javi.
Hvala.
S. Miroslav
Citat
 
 
+1 #6 Dzemal 2012-03-07 19:53
Joj jest mi neugodno, kolko te davim pitanjima Enese, al stvarno moram.
Ima li igdje ploca sa imenima pojedinaca i organizacija koliko je ko dao para i rada u izgradnji centra. kazu neki da imade jedan cojk da je poklonijo centru 6 airconditioner-a a dva zavrsila u Hasana Alijagica vlasnistvu.
Vjerovatno lazu, znamo mi ba nasu raju, dusa him slagat na svog brata bosnjaka, no ipak deder ti nama potvrdi da lazu sram hin bilo.
Pitacemo mi tebe jos sto sta, samo ako Nadan mangup dozvoli da projdu nasa pitanja. Znamo da nije sve do tebe, plaho je puno i do ostalih ali eto ti si sada isturen.

A plaho fala i Nadanu mangupu carsijskom sto nam je otvorio ovaj sajt pa eto moremo svasta pitati a usput se izvinjajem Nadanu sto mi je prija adresa bila pogrjesna, ova je ispravno otkucana.
Citat
 
 
+1 #5 Dzemal 2012-03-07 19:36
Enese Smajovicu: Moze li jedno lakse pitanje.

Evo ide: Koliko se svadbi za nebosance napravilo prosle godine u centru koji su svojim radom i parama napravili bih ljudi i ko je jamio lovu za dekorisanje sale i kicenje svatova :-*

Nije tesko. Probaj, znam da ces biti uspjesan. Ako i ne budes ima nas koji znamo, pomoci cemo :lol:
Citat
 
 
-2 #4 Osman 2012-03-07 17:42
Moj Sifete, Bekric i kompanija u Sydneyu, isto kao i njegova 'ambasadorka' Senada u Melburnu, su rijetko gdje dobrodosli zbog nesposobnosti i pogubne politike koju vode. Senada sada trckara od jednog do drugog svog potrcka ocajno trazeci neki savjet i pokusavajuci da se izvuce iz gliba u koji je sama svjesno upala. Bekric i Tuzlic bi joj rado pomogli, ali kako kad su i sami u belaju do grla.
Citat
 
 
-3 #3 Sifet 2012-03-07 12:32
Enese ,dobra vijest po dobrom povodu.Prisutni uglednici,preko 200 posjetilaca. Medijska blokada ovakvim prilozima se polako razbija.Da li ti se omaklo ili nisu prisustvovali iz Islamskog centra;Mujala,J asmin,Tuzlic...
A mozda im "sefica-ministarka" nije dala dozvolu i uputu?
Citat
 
 
+2 #2 Dzemal 2012-03-06 20:53
Malo me brine Enesovo neodgovaranje. Da nisi, ne do bog, sta hasta Enese pa ne mozes da napises Jesmo ili Nismo clanica Vijeca.
A da ne citas komentare, to je iskljuceno, znamo svi kakva je zaraza kada nesto krupno i pametno napisemo kako zeljno provjeravamo sta drugi imaju da kazu na to, normalno ocekujemo samo hvalospjeve, ali realnost je da ima svega, i hvale ali i pokude, pa evo i pitanja.
Javi se ba Enese, svoji smo :lol:
Citat
 
 
+2 #1 Dzemal 2012-03-05 18:02
Enese, ne rece nam je li ta organizacija clanica Vijeca ili ne. Koji je to veliki uspjeh na polju knjizevnosti Bajrama Redzepagica.
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search