LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home
Katil – ferman za linčovanja Seada Šahbegovića pod džamijskim mimberom PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 03 Lipanj 2012 21:54

Nadan Filipović

"Bravo balijske siledžije, bravo u Melbourne zalutali hodžusijice - evo vam na obraz slike legalnog predsjednika IC Deer Park kojeg ste poslali u hitnu pomoć. Svaka čast mudage!!!"

Da zlo i mržnja mogu od nekih „ljudi“ stvoriti krvoločne životinje potvrđuje i naša australijska svakodnevnica. Jedan od primjera krvoločnosti i podmuklosti je i već spominjano linčovanje Seada Šahbegovića izrežirano, ni manje, ni više, već bilesi pod džamijskim mimberom u Islamskom centru Deer Park. Neko neupoznat sa tim sramnim nedjelom bi mogao postaviti pitanje - „Pa ko to linčova legalnog predsjednika IC Deer Park?“ Jedini tačan odgovor na takvo hipotetsko pitanje mogao bi glasiti – „Stotinjak nahajcanih i unaprijed pripremljenih džematlija, uglavnom papaka sa najdubljeg dna balijske kace na čelu sa bajagi hodžom Muhamedom Đidićem, a među tom halašom je bio i stanovit broj onih koji do dana linčovanja nisu stupili nogom u džamiju.“

Znao sam ponešto o tom događaju, ali pojma nisam imao da je spomenuto linčovanje imalo „artiljerijsku pripremu“ koju je provela tadašnja predsjednica Vijeća bh. organizacija Australije Senada Softić – Telalović. O tim pripremama ili pravom katil – fermanu svjedoči jedan email koji je spomenuta individua poslala diljem Australije. Dozvolit ćete mi da nas sve malo podsjetim. Naime, 6.jula 2010-te, nešto malo iza ponoći (00:26 am) predsjednica, kao neka noćna ptica, šalje ni na manje, ni na više nego na devedeset email adresa tekst koji se samo i jedino može svrstati u poziv na linč legalnog predsjednika Islamskog Centra „Deer Park“ Seada Šahbegovića. Tekst je užasno nepismen, tačnije potpuno neprimijenjen individui koja se ovdje i po dunjaluku lažno predstavlja da je diplomirani filozof (ha-ha-ha!!!) sa Deakin Univerziteta (diplomirala 1985!!!), magistar nauka koja kao zmija noge krije gdje je magistrirala (ha-ha-ha!!!) specijalist sa Sveučilišta u Zagrebu (ha-ha-ha!!!), svršeni postdiplomac Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (ha-ha-ha!!!) , ambasadoru (Čaklovicin, našla krpa zakrpu!!!) Univerziteta u Sarajevu, dobitnici Centenary Medal Queen Elizabeth II (ha-ha-ha!!!), te ponosnoj vlasnici četiri-pet različitih biografija.

A stara narodna poslovica kaže „Ko laže, taj i krade!“

Dobio sam taj mail od jednog gospodina iz Melbourne-a i citiram ga od slova do slova: 

„Poštovani primaoci ovog emaila, kao prvo izvinite što vam se ovako obracam, ali osjecam potrebu da vam se licno izvinim.

Vec dvije sedmice bolno ignorisem ove emaile, ne zelim da hranim ovu vrstu „trovanja“ jer „mi imamo“ dovoljno drugih mnogo vaznijih stvari da zavrsimo i odradimo, kao sto je dostojanstveno obiljezavanje sjecanja na zrtve genocide u Srebrenici i Bosni i Hercegovini koje ce se ako Bog da odrzati u Ambasadi BiH u Canberri, ili pak nas intenzivan rad na zaustavljanju (po treci put) vize za dolazak Cece u Australiju u organizaciji jednog Bosnjaka (tri godine radimo i borimo se za pravdu po ovom pitanju), te simultano radimo na masovnoj kampanji da se sto veci broj BiH gradjana u Australiji prijavi za glasanje na sljedecim izborima itd...pa kao sto vidite svi mi imamo dovoljno posla preko glave.

Ne zelim da komentarisem bilo koji komentar gosp. Sahbegovica, smatram da bi bilo suvisno, svako ima pravo na svoje misljenje pa tako i vi, prosudite sami sta se iza svega krije.

Umjesto bilo kakvog odgovora gosp. Sahbegovicu saljem na uvid zahtjev dzematlija Islamskog centra Deer Park za odrzavanje vanredne skupstine, pa sami zakljucite validnost njegove pozicije u svemu ovome. Pretipkala sam ovaj tekst sa zvanicnog zahtjeva dzematlija Islamskog centra Deer Park za hitnu vanrednu skupstinu, a predsjednik o kojem je rijec je Sead Sahbegovic, posiljalac ovih emaila koje primamo.

Uvod/obrazlozenje za vanrednu skupstinu glasi:

Islamski centar Deer Park,

u skladu sa Statutom, dole potpisane džematlije Islamskog centra Deer Park, ovom peticijom zahtijevaju sazivanje vanredne skupštine povodom narušavanja međuljudskih odnosa unutar džemata.

Na vanrednoj skupštini će se zahtijevati isključivanje sadašnjeg predsjednika Islamskog centra Seada Šahbegovića iz Odbora Islamskog centra.

Razlozi za ovu peticiju i sazivanje vanredne skupštine su:

  1. 1.predsjednik Islamske zajednice se ne ponaša u skladu sa islamskim propisima
  2. 2.predsjednik narušava ugled Islamskog centra i džemata
  3. 3.predsjednik unosi razdor među džematlije svojim klevetanjem, lažima, podmetanjima i ucjenjivanjima
  4. 4.predsjednik islamske zajednice troši alkohol

Ukoliko u narednim danima Odbor Islamskog centra Deer Park ne razriješi funkcije predsjednika ili predsjednik sam ne podnese neopozivu ostavku, Vanredna skupština se saziva za nedelju 25. jula.

Nemam namjeru da se oglasavam na bilo koji drugi email, i molim vas da ove emaile ignorišete, sigurna sam da ce dzemat Islamskog centra Deer Park rijesiti svoj problem a gosp. Sahbegovicu ako ima licni problem sa mnom nek ga rješava formalnim sudskim putem, nek ostavi zajednicu na miru, pa samim tim nek ostavi i vas na miru. Rado cu se odazvati bilo kojem sudskom postupku gosp. Sahbegovica i odgovoriti na njegove prijetnje putem suda, ili pak realnije bi bilo da ja pokrenem sudski proces jer sav materijal imamo svi na uvidu, ali ja ipak mislim da njemu nije potreban sudski proces njemu je potrebna pomoc.

Jos jednom oprostite sto sam vam oduzela vase dragocjeno vrijeme, ovo je moje prvo i zadnje javljanje na ove emaile.

S postovanjem,

Senada Softic-Telalovic, 6.jula 2010, dvadeset i šest minuta poslije ponoći (vjerovatno poslije sijela u Footscrayu sa odabranim poslušnicima i definitivnog režiranja linča)

Raja,

Nadam se da ćete dozvoliti da se još jednom osvrnemo na ovu užasnu nepismenost naše dugogodišnje elementarne nepogode i udarnika u radu u korist naše zajedničke štete, te za korist samo njezine afirmacije. Ljudi moji, pa ovo je takav užas da bi se svako normalan pokrio ušima po glavi i sakrio u mišju rupu. Doduše, malo je pismeniji onaj dio bajagi pisma – spontane peticije grupice nahajcanih balija iz džemata Deer Park. Siguran sam da tu peticiju nije pisao hodža na privremenom radu jer je on odavno pokazao svoju „pismenost“ koja se pomalo popravlja nakon dobronamjernih kritičkih šala. Neki opet kažu da je pismo napisao jedan magistar za kojeg se, za razliku od tete Senade, pouzdano zna da je magistar. Taj ima prezime isto kao djevojačko naše šatro magistre. Neki sveznadari iz Deer Parka opet tvrde da je pismo napisao jedan diplomirani pravnik iz bivše Juge, navodno neki Sandžo koji je godinama manipulisao ex-predsjednicom i iz džamijske sjene režirao sve što je njoj odgovaralo.

Da je ovo čitao neki zagriženi staljinist mislim da bi se i on zgrozio. Pogledajte samo te optužbe bez ikakva dokaza, optužbe bez prava na obranu, optužbe koje su u stvarnosti i konačna presuda.

Anonimna grupa izmanipuliranih džematlija – balijica je optužila Seada Šahbegovića da se ne ponaša po islamskim propisima, a nikakvog dokaza nisu priložili. Gdje li je tim seoskim siledžijama identičan kriterij za ponašanje njihovog harambaše hodže koji, suprotno islamskim propisima, nije ni malim prstom pomakao da spriječi linč pod džamijskim mimberom. Vala, imaju dušmani razloga da se debelo smiju ovakovom nakaradnom islamu i ovakvim „hodžama“ koje su zalutale po mnogim našim džamijama.

Šahbegović je od iste papanske bulumente optužen da narušava ugled Islamskog centra i džemata. Ni za ovaj dio optužbe nije iznesen nikakav dokaz. Doduše, hodži i nekim oko njega nije odgovaralo Šahbegovićevo inzistiranje da se uvede transparentnost u financijsko poslovanje, te da se računovodstvo kompjuterizira sa strogom kontrolom svakog centa koji uđe ili se potroši. Ako je pokušaj uvođenja stroge transparentnosti u financijskom poslovanju narušavanje ugleda Islamskog centra, onda su hodža i njegovi poslušnici u pravu.     

Nadalje, Šahbegović je od anonimne balinske halaša optužen da unosi razdor među džematlije svojim klevetanjem, lažima, podmetanjima i ucjenjivanjima, ali sve te gomile najgnusnijih optužbi nisu „potkovane“ niti jednim dokazom.

I konačno, Šahbegović je optužen da „troši alkohol“! Nije rečeno gdje ga „troši“ i u koje svrhe ga „troši“. Možda je neko od „dobronamjernih“ džematlija prošao pored kuće kad je Šahbegović prao prozore pomoću alkohola, pa mu zamiruhilo. Ako to „trošenje“ alkohola podrazumjeva da Šahbegović pije, red je bio da se kaže gdje je pio alkohol, s kim u društvu, te da je navedena tačna marka i gradacija konzumiranog alkoholnog pića ili alkoholnih pića, a ne ovako „predsjednik troši alkohol“.

No, vratimo se teti Senadi. I malom djetetu je sasvim jasno da ona u svom pismu upućenom na devedeset adresa dobronamjerno „gasi“ požar kerozinom; požar koji je kao kolovođa zavjereničke grupe potpalila, a koji će se završiti strašnim skandalom i prebijanjem čovjeka koji je svoje sposobnosti u rukovođenju centrom dokazao pravim rezultatima i to u jednom kratkom roku. Takvim osobama koje išta vrijede dželatica je skidala glave iz straha da je neko od sposobnih nebi „ugrozio“ njenu jedanaestogodišnju neupitnost.

Jadan je to Islamski centar kojim manipuliše ovakav tip kakav je Senada. Da se Šahbegović uklopio te „ufatio“ u kolo sa hodžom i bratijom, i da je kao predsjednik zatvorio oba oka na „pravilnosti“ u financijskom poslovanju, mogao je komotno otvoriti birtiju usred Deer Parka, čak pod mimberom. Kad hodžusijica Đidić pretvara podmimberski prostor u stratište, što ne bi tamo mogla biti i birtija. Ona prava seoska!  Garant bi Šahbeg imao podosta mušterija, jer oni koji ga anonimno optužiše da je, pored svega, i pijanac, trebali bi toga da se sjete kada iza svojih kućnih roletni prazne hladne pive, te saljevaju viskije, loze, šljive, itd, a sutra natrpaju usta onim najjačim Fisherman's Friend bobama pa se na džumi kao epileptičari valjaju po prvim safovima. Jakih mi muslimana!!!

Sram neka bude magistralne magistre Senade pretovarene diplomama koje niko nije vidjeo. Neka se njen poslušnik hodža Đidić ponosi svojim „ponašanjem po islamskim principima“ u učešću u organizaciji linča i slanja pisma sa zabranom pristupa u džamiju jednom džematliji, u ovom slučaju Šahbegoviću.  Takva zabrana nije zapamćena u islamskim principima! Aferim Đidiću, crn ti obraz, biće i ahmedija. Kuha se čorba u Sarajvu najmanje trojici! Neka se ponose vajne „mešihatlije“ koji su kao kukavne kurve čekali razvoj događaja i rezultate linča. Neka se „ponašanjem po islamskim principima“ ponosi izmanipulisana balijska halaša, te pogotovo seljanke - balinkuše koje su sa džamijskog „balkona“ urlale, psovale i pljuvale po nekadašnjem predsjedniku Šahbegoviću.

Sačuvaj me Bože ovakvog islama. Nije ni čudo što je Allah dželešanuhu oči od Bosnice okrenuo.  

     

Ažurirano: Srijeda, 06 Lipanj 2012 07:25
 

Komentari  

 
0 #16 Akif 2018-01-31 21:17
Nejma se tu sta dodati: Sve islamske zajednice u Australiji su korumpirane i vehabije vladaju i rade sve sto zele, prevare pljacka drustvene islamske imovine.Islamska zajednica je u kandjama lopova , ponavljam LOPOVA.
GADI MI SE PORED DZAMIJE PROCI. Zbog lincovanja dobrog i postenog covjeka Seada Sahbegovica.
Maksuz selam Seadu od Akifa/ Vlasenica/ bivseg sampiona u boksu.
Citat
 
 
0 #15 Millionaire 2015-09-05 03:53
Hi there! This article couldn't be written much better! Looking at this
article reminds me of my previous roommate! He
continually kept talking about this. I am going to forward this article to him.
Fairly certain he will have a very good read. Thanks for sharing!
Citat
 
 
0 #14 ultimate home 2015-08-01 16:32
Woah! I'm really enjoying the template/theme of this blog.
It's simple, yet effective. A lot of times it's tough to
get that "perfect balance" between usability and visual appeal.
I must say that you've done a superb job with this.
Also, the blog loads very quick for me on Safari.
Excellent Blog!
Citat
 
 
+1 #13 Kemo Huseinćehajić 2012-06-07 13:28
Cijenjeni adešu Kemo,
niti trena nisam pomišljao da sam „JEDINI Kemo u Svemiru i blizoj okolini“; nisam ni manje ni više egocentrik nego što su prosječni suvremenici; ne znam iz čega tu moju egocentričnost izvodiš. Iz teksta onog dobronamjernog komentara zasigurno ne. Ne znam, a i svejedno mi je... A ovim Tvojim komentarom mi samo potvrđuješ da sam u pravu kada se pokušam distancirati od papanluka; to važi i onda, kada sa dotičnim papkom imam isto viđenje događaja. A sebi na tuđem blogu izuzimati administratorsk o pravo dodjeljivanja žute karte je ipak malkice nepristojno, zar ne? Ja sam već umoran od marisanja, dragi Kemo, povlačim se i prepuštam Ti teren; administratora usrdno molim, da doprinese jednoznačnom razlikovanju komentatora, želio bih da budem odgovoran samo za vlastito lupetanje, a i to je poteško breme...
Citat
 
 
0 #12 Kemo 2012-06-06 22:30
Citat Kemo:
Zar PEKINEZERKA iz Fuckraja, kao kucni ljubimac moze biti tako krvolocna ?

A da li iko zna ako je Medjed KRUSKO zvani SOFTA iz MESERHATA imao nesto s ovim dogadajima ?
(Bice da jest jer je on i njegov Meserhat uvijek u dealu sa prometom od kurbana)

Dobro, ljudi moji mogu li se objelodaniti IMENA TIH SILEDJIJA koji umalo ne ubise covjeka ? Ili su mozda i oni zakonom zasticeni ??


Medjed Krusko se obicno hrani kruskama i medom ali jednom godisnje, pred Kurban Bajram se okomi na stada BEKANA da mu salju kurbane da bi ga smirili.

A vi g. Kemo sa velikim H - nemojte si umisljati da ste JEDINI Kemo u Svemiru i blizoj okolini, kao i ni to da ste nakav poznat spisatelj pa da Vas brojni ljubitelji prepoznaju samo po imenu *Kemo* !!

Malo vise skromnosti ne bi skodilo, vjerujte mi.

Vas odgovor ukazuje na dozu egocentricnosti ; zuta kartica ovaj put.
Citat
 
 
-2 #11 nemanja kusturica 2012-06-06 20:30
ili plesajuca mecka ispod satre gdje Mile peva.

Gospodine Sahbegovicu,

moj mail je uvijek isti imena nisu vazna.

Bio sam pozvan dan prije u subotu da dodzem ali bilo mi je cudno.

Osjetio sam neko dogadzanje naroda a to odkada sam bio dijete nije bila dobra stvar.

Stvarnost je dovoljno smijesna i tuzna znajte da u ovom svijetu only money counts.

Ako uzmete pare od Senade ili Cece ili Nemanje to je najbolji nacin sve drugo je beskorisno.
Jednostavno obraz guzica.

Tuzi ih i dadni pare onoj djevojci Susic iz Bihaca.
Citat
 
 
-1 #10 Sead Sahbegovic 2012-06-06 19:48
Gospodine Drežulović,
niste vala duhovoti kao prezimenjak bez "r", Dežulović. Helem neise! Vama preostaje ili da vjerujete ili da ne vjerujete tekstu supruginog supruga koji joj se krije ispod suknje kao miš mekinjaš. Privatnici, privatne novine, privatni vlasnici, te miš mekinjaš igra i piše onako kako mu oklagija oko glave svira. Taj nesretni dekorativni patuljak i suprugin intelektualac koji zna jedino valjati kamionske gume po skladištima je od "mamice" poslan da kontroliše svu organizaciju, te da joj se javlja putem mobitela svake minute. Kaže sam sam pao!!! Otkud mi onda hematom na oku i oko 50% gubitka vidne funkcije na oku koje nikad neće biti kao prije??? Imam taj tekst i neka ga. Zatrebaće. A Vi i dalje vjerujte u to šta piše u njenom "visokotiražnom" oglasniku.
Citat
 
 
0 #9 Džemo 2012-06-06 15:51
Tu pizdu koja se odaziva na ime Senada ne poznajem i slučajno sam je prvi put vidio prošle godine na Pravnom fakultetu u Sarajevu prigodom jedne medjunarodne konferencije gdje sam bio pozvan od strane Svetlane Broz,  Titove unuke, na kojoj je učestvovao i sarajevska legenda general Jovo Divjak. Vidim nešto ga ona munta. Gledajući je kako izgleda kontam kakva li je ovo papanka i šta će ona tu. Rekoše mi da je to ta što je doktor svih svjetskih nauka, bla, bla, bla.... Nema šta nije doktorirala. Veli mi Jovo kasnije, kuhala ga da dodje u Melburn. Pa neće ni Jovo sa svakakvom bagrom kafu piti. Znam ga. I nije.

Što se tiče magazina Bosna ne kupujem ga, a kupovao bih ga redovno kada bi ga štampali na mekšem papiru jer sa ovim na kojem ga sad štampaju oderah guzicu.
Citat
 
 
+1 #8 Džemo 2012-06-06 14:02
Čitam, čitam i ne čudim se ničemu, jer me više ništa ne može iznenaditi od bosanskih seljačina pristiglih u Australiju. Seljačina koji trebaju Karadžiću spomenik podići što žive u ovoj prekrasnoj Australiji umjesto u bosanskim vukojebinama gdje bi uz ovce i frulicu svirali kurcu. Šta zna krkan bosanski šta je kultura i normalno ponašanje.

Ovo što se desilo Seadu Šahbegoviću, ovakav primitivizam možeš vidjeti ne kod bosanskih muslimana nego, kako reće profesor Filipović, kod primitivnih bosanskih balija. Pa zar kod njih nije uobičajena izreka "Jeb'o teferič ako ne padne mrtva glava". Zar može kod seljačina proći i jedna zabava a da se ne pobiju nizašta. Vidio, uvjerio se. Sa papcima se nisam družio ni prije rata a pogotovo sada. Vazda je važilo pravilo, papka niti jebi, niti kući vodi. Nadam se da će idioti koji misle silom da nešta naprave dobiti zaslužene kazne, jer Australija nije Bosna i ovdje ne vlada čikaški razbojnik efendija Cerić.
Citat
 
 
-1 #7 Drezulovic Boris 2012-06-06 11:37
G. Sahbegovicu,

Gospodine izvinite Ali neki kazu da u novinama
Bh magazinu je pisalo da si netaknut pao I da ti
Je oskar neminovan.
Bas tako oskar

Drugi kazu jedan mladic jedan udarac

Ti kazes da je bilo vise njih

Nisam bio tu iako pozvan tako da neznam

Sta je istina?
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search