LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Bingo efendija - stalni gost Bingo-efendija vanredno javlja iz Sarajva…
Bingo-efendija vanredno javlja iz Sarajva…
Nedjelja, 26 Rujan 2010 02:17

Dolijo notorni hedijaš, bahati dedo Remzija Handanagić, a ruci pravde izmakao lukavi Abduselam Kajmakefendić, zvani Lopindža

Bahati dedo hadži - Remzija Handanagić, formula ko sam, šta sam, ko mi šta more, bio je toliko šalantan da je u Zuhdijinom granapu u Logavijinoj kupijo za keš maksi pakovanje od pola kile rahatlokuma, dvadeset deka friško mljevene kafe „Dedo“ i pola kile šećera u kocki, te zamolijo prodavačicu da mu sve to lijepo zapakuje izlaprdavši da iđe i nosi hedije zbog proslave pedesetogotdišnjice braka nekog njegovog ahbaba i ahbabice. Prodavačica ga je ko starijeg efendiju baš ljepo uslužila, sve cura nabas spakovala i dekorirala, ali ni ona, a ni hadži-Remzija nisu primijetili vlasnika društva jednog lica Zuhdiju Krgaliju, koji je pritajen sve to veoma podmuklo prisluškivo iza jedne zavjese u granapu i odmah nazvo na mobitel:  

-Sova zove gavrana! Sova zove gavrana! Ovdi saradnik broj 2287-K0505-007. Kanarinac je uletijo u kafez! Kanarinac je uletijo u kafez! Rođer!!!

Nakon toga su specijalni antihedijski policajci pod hitno došli pred granap, ali nisu odmah uhapsili dedu hadži-Remziju, već su lukavo pratili taksi kojim se on zaputijo u ulicu Turhaniju kod svog jarana Muradifa Zubera i njegove žene Pembe, na proslavu bračne him pedesetogodišnjice. Došo bahati deduka pred njihovu kućicu, zalupo halkom o avlijska vrata, i nakon par minuta vrata su mu otvorili kućedomaćin i kućedomaćica, sve vičući:

-Đela, đela, mašala, neka te vala dragi naš hadži-Remzija, eeee baš si nas obveselio!!

On im još na kapiji dade hedije, ovi uzeše i pravo se zahvališe sve govoreći:

-Nisi treb'o moj si nam Remzija, bolan ne bijo, nisi se treb'o k'o pemzijoner plaho trošit'. Jazuk je.

U tom hih momentu okružiše četiri pripadnika specijalne antihedijske policije sa crnim fantomkama na glavama, i jedan od njih povika:

-Ruke u vis! Uhvaćeni ste na dijelu. Haaaa??? Hedije nosat’ i primat’, e nećete više valahi bilahi!

Hadži-Remzija zausti da će nešto reči, a onaj najgolemiji ga upita:

-Čitaš li ti prepotetni ihtijaru Preporoda? Jes ba vidijo šta nam ovdi u Bosni ona glavna stroga i prespektivna glavna hanuma iz Australije naređiva? Jesil ba hojratino stara znao da je hedija najveće zlo i glavni problem naše zemlje. Kakav si ti patrijot, brezobrazniče brezobrazni dabili!  

Dedo Remzija tiho odgovori:

-Čitam Preporoda, jaštaradi da čitam, i to vavjek, al otaj itervju nisam dobro raskonto i rastabirijo, jerbo plaho telegentne rječi govori ota hanuma, vala ja neškolat to ništa ne razumim! Ja mislijo i skonto da ona hediju nosat zabranjiva anamo u Australiji, a ne ovdi. 

Onaj golemi antihedijski specijalac kaza samo:

-Bome ti je oto otežavajuća okolnost. Slabo si se prokonto. Budeš tri put pročito i nabubeko napamet u glavušu. Sad ti je na sudu hatma. Dobićeš tricu garant.

Dođe crna marica i sve ih odvede u prihvatno-pedagoški centar u okolini Pazarića, na dalji tretman do poštenog suđenja.

Zabilježen je i jedan posebno iteresantan slučaj u Sarajvu. Neki Abduselam Kajmakefendić zvani Lopindža nosijo ko hediju velikokalibarsku kutiju ruža-rahatlokuma sa orasima i to onu od pola kile, sa dopunskim punjenjem sa orasima jezgra. Kad su ga specijalni antihedijski policajci pokušali uhapsiti i oduzeti kutiju sa rahatlokumima, on se lukavac lukavi nekako na fintu prevalijo preko onog zida na Miljacki i hrabro skočio u goleme valove i divlje brzake te mutne i zapijenjene rijeke. Policajcima se nije dalo uletat u duboke i opasne vireve za njim, a Abduselam je plivajući doli niz Miljacku leđnim stilom, brzo skužio o čemu se radi, razgulio prvo celofan i pojeo ne samo rahatlokume, već je pojeo i kartonsku kutiju, te je tako uništio sav dokazni materijal već do mosta na Skenderiji, gdje ga je u zasijedi saćeko patrolni čamac antihedijske policije i tude ga u Miljacki uhapsijo. Ali on je pustit zbog radi od nedostatka dokaza al ga agenti antihedijske policije u civilu ko sumljivca prate dvajesčetri sahata u stopu diskretno. Dohakaće i otaj prefrigani hedijaner.

Nastavak o ovoj akciji u sljedećem nastavku

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search