LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home Satira
Umjesto epidemiolog - u Bosni je demiolog

coronaVozdra raja!

Znamo dobro da naši Bosanci često znaju progutati po jedno slovo iz izgovorene riječi, dakle, na primjer, umjesto šta ima - š.a ima.

Gledajući TV- Sarajevo ovih Corona dana, malo malo, uhvatih da veliki dio bulumente kojekakvih prenaučenih glasnogovornika opće prakse, umjesto da pred kamerama kaže "epidemiologa" , izgovori "demiologa".  Vidi se da mnogi u tim situacijama ne gutaju samo jedno slovo, većtri slova (epi). Naprimjer jedna  (hej!!!) doktorica koju su izgleda puno zanijele kamere i reflektori,u mikrofoni kaže ovako: " U Konjicu nemamo dovoljno demiologa!"

Šta reći na ovo! Bolje ne razmišljati , već na eks popiti nekoliko Corona pive!

Izvinite, ali tako je to!

 
Riblja basna u stihu

 

 

Full fish trapRiblja basna u stihu

Nadan Filipović

Evo nas danas (29.3.202) više od pola miliona

Stisnutih srdela zarobljenih u ribarevoj vrši,

Odjednom svi jednaki u blizini izvjesne jednosmjerne prolaznosti 

A između i oko nas akumulirani kolektivi strah od smrti

Ne toliko straha od smrti, koliko kolektivni opipljivi

straha od samog umiranja i gušenja ribe na suhu,

K'o lelujavi osuđenici pod vješalima ili drhut pred giljotinom,

svi u ribarevoj neprobojnoj vrši

I niko više nije manji od drugog,

niti među nama iko nad drugom srdelom strši.

Hej raja, evo, s nama su i taze oblajhan ondulirani mister Donald Trump i svi milijarderi i kraljevi i carevi, čitave kraljevske loze, da plemićku bulumentu ne spominjem u basni

A da ova srdela što piše ove basne stih ne napravi neki feler,

U vrši su i Bill Gates,eno i Elon Musk i bilesi Mr Rockfeller,

I da budemo sasvim jasni.

Svi smo ribice napaćenih očiju i buljavih lica,

A začudih se, jer skužih,među nama uopće nema uopće onih gadnih nam izbjeglica

Što sa raznih istoka lutaju nepregledima da dohvate zalaske sunca

I neka srdela tiho prozbori: „Ma ovo je sve možebitna izbjeglička kletva!“

A druga odvrati: „Ako jeste, baš nas je stigla! Nismo se htjeli s njima gurati, ali sada su sva tuge prekasne“.

Evo nas u klopki, usred vrše i "vesele" riblje basne 

U kojoj smo svi prije ili kasnije obične male srdele uhvaćene u zasjedu ili klopku

svi razgolićeni sa svojim prečesto gladnim očima, našim prečestim željama, našim manjim ili većim zahtjevima i prohtjevima

Sa memorijski skeniranim u engrame fotokopijama naših skoro neprežaljivih  izvodaka iz katastarskih knjiga i potvrda vlasništva iz sumornih gruntovnica.

Čekamo da u vršu uđu druge srdele što su napolju u strahu čekanja i listanja u novinama jučerašnjih taze smrtovnica.

A vidite vrhunca šege!

Ni jedna srdela nije ponijela sa sobom u nikad očekivanu klopku svoje

najskuplje briljantne Rolexe® satove i svo svoje zlato i sada bezvrijedne dionice

Nisu imale za to vremena dok se vrša punila – sistem imaš slobodan ulaz, a ne možeš izaći.

I gurajući se sa ostalim ulovljenim ribama u vrši sjetih se one što je na kraju uzviknu Richard III nakon izgubljene bitke na Bosworth Field-u, 1485. godine: „Konja, konja! Kraljevstvo za konja!“

I ko da u toj opštoj stisci začuh tiho jaukanje: „ Sada sam srdela što se guši, a bio sam na Wal Street-u najveći dobitnik, na dionicama stvoreni prebogati multi - milijarderski manipulator, a sada svo moje neizmjerno bogatstvo nudim za second-hand bolnički respirator.

 
Bingo- efendija hoće da nešta kaže

 

 

Bingo-novaBingo-efendija onlajn imam odnosno hođa su pet zvijezdica i sa  sutri šarene onlajn diplome: Hej kurbani, đe ste se ba zaobadali? Pustite bre čoveka, ko je jamijo, jamijo je, i ako je uopšte i jamijo. Ne zaboravite da je svako nevin ko junferica sve dok mu se eventualno ne dokaže da je kriv. Hajde ne rušite istituciju! Sve će se to bratski – islamski sredit. Mir-mir niko nije kriv! Raziđite se kućama i  u suru mumini!

 Da se bo'me i moja alimska ćuje!

Prvo ko najprvije izjavljivam: - Živijo moj uvažiti kolega Muftija, naš ovdi vertikala! Doli đematli'ska pobunjenićka halaša! Samo su vam klete pare na pameti, ko o ćemu, a vi đematile o mešihatskim i mufti'skim pošteno pokupitim parama nanijetitim strogo za islamske namijene.

Nije se vama iz halaše u pare petljat', vaše je da stanete u suru u red i da izvadite šlajpeke i da se isprsite kad dajete, a kolega Muftija i njegova ekipa, naše mešihatliske glavuzije ima da redovno kupe kako su vavjek kupili i da vas od para ćiste, jerbo pare su zlo za vas hamelje.

Velim vam: “ Nisu pare za fukare!” i dodajem "Mora se znati ko kosi, a ko vodu nosi!"

Zato hih l'jepo halalite kad dajete i jedino tako će vam se vaša sića ukabulit', a neće vam se ukabulit' kad dadnete pa ondak pošljem kamićete: “ Joooj , aman zeman, đe su naše pare što su hih prija mešihatlije, pa sada Muftija i njegova ekipa od nas pokupili?"

To je isto ko da s halalom date nekom parica za kahvu, a on umjesta kahve popije koka-kolu, pa ga vi pošljem napanete što pare nije namijenski potrošijo, daklem rezilite ga što je umijesto kahve popijo koka-kolu. Kapiratel? Haloooo!

U glavu se halašo! Tike, tike taćke – nejma više vraćke! Sistem : “Halali Huso materi!”

I sad horski ko ucviljene ukehate nene tulite: “Hoćemo konpletne finaciske dokumente, hoćemo priznanice, hoćemo tra'spretno obijšnjenje đe su naše pre!”

Šta vam je boni ne bili? Ašćrile se ponašate ko da ste u kolovođe od  pućista, u duplog doktora od nauka u njegovom klubu plaho pili viski, pa zbog radi toga vi sa muftijom niste zbog kozumiranja alkohola bliski.

Usuđivate s Njemu, desnoj ruki reisa Husein-efendije doktora od islamskijeh nauka postavljat' pitanje: “Đe su naše pare, đe su dokume'ti , đe su od banke priznanice?"

Zamislite da vam ON, istitucija naša najvertikalnija koja je za pet – deset kopalja bližlji Bogu od vas donjih, jerbo je ON na golemoj visini u Islamu, a vi ste halaša doli ispod njega, zamislite da vam ON ljepo kaže: “Bo'me ja dao sve pare reis-efendiji, reis-efendija metnijo pare u rijasetsku kasicu-prasicu i zakjućo." Ondak hajte sijedite ljepo na avijon preko Dubajija do u Sarajvo doli tako đematile i đuturile svi, pa dosađivajte  reis-efendiji u Rijasetu sa pitanjem“đe su naše pare”!

Malo morgen! - kako Švabo veli. Ne bi vas ni upušćalo u Rijaseta, a za par minuta bi vas razgonili specijalci za specialne namijene.

Doćim, man'te se ćorava posla i udunite i pušćajte našeg Istituciju mog kolegu mubarek Muftiju da nesmetno obavlja sve islamske poslove i finaciske po ustaljenoj kolotećini kako ON hazreti Naš, l'jepo radi već skoro cirka oko preko 25 godina i šta vam je hrđavo bilo svo oto vrjeme, sve ljepo idilićno bilo i kurbani i vitre i zekjati sve fukcijonisalo bilo sve “izi” glatko, totale regulare.

Vakat vam je da se raziđete, pa l'jepo kućama. Man'te se ćorav posla i ne gonjajte beleja. Nemere se šut s rogatim bost'!

U suru mumini! Ha'de, razlaz!

 
Doli izdajnicu KCUS-a i našeg naroda osjetiće SNAGU NARODA

 

Sebi jaSpisak svih ljekara koji su iz KCUS-a, u posljednja 32 mjeseca utekli kao izdajice zdravstva BiH KCUS u posljednja 32 mjeseca!

Oni će kadli-tadli ketiti kao mace umiljate ispod prozora menadžmenta KCUS-a, moleći da se vrate, ali neka zapamte nikad hih nećemo primiti u redove našeg temeljito pročišćenog zdravog kadra čiji pripadnici ponosno dignutog čela, kličući radosne parole stupaju u susret svijetloj zdravstvenoj budućnost i prosperitetu medicinske struke i nauke naše domovine.

Da se ne bi pravile , ne daj Bože , nekakve diskriminacije koje neki zli čaršijski jezici mogu insinuirati doživjeće da kolektivno osjete SNAGU NARODA, odnosno, preciznije rečeno protiv svih izdajica otškolovanih na račun poreznih obaveznika Federacije BiH bit će procesurani na Prijekom sudu KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - petriotske NARODNE PRAVDE

Prema zvaničnom Izvještaju o radu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu broj uposlenih na najvećoj zdravstvnoj ustanovi smanjio se za 240 u nešto manje od tri godine. Među njima je i 69 ljekara koji su napustili tu zdravstvenu ustanovu, dok ih je 19 otišlo u penziju. Među tih 88 ljekara bez kojih je KCUS ostao u dvije godine i osam mjeseci, 40 je doktora medicinskih nauka!  

Ukupan broj zaposlenih na KCUS-u na dan 31.12.2015. godine iznosio je 3.637, dok prema Izvještaju o radu KCUS-a za 2016. godinu ukupan broj uposlenih smanjio se na 3.453 uposlenika, a 2017. broj je smanjen na 3.397 uposlenih.

U periodu od 32 mjeseca KCUS je prosječno napuštao jedan ljekar svakih devet dana!

Najveći broj ljekara koji su napustili Klinički centar u Sarajevu i prešli da rade u druge bolnice u zemlji ili u inostranstvu, kao razlog svog odlaska sa KCUS-a naveli su mobing generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović i njenog tima. O tome su govorili u brojnim medijskim izvještajima. Dr. Izetbegović, specijalista ginekologije i akušerstva, na čelo KCUS-a imenovana je početkom 2016. godine. Domaće i strane nevladine organizacije to imenovanje nazvale su političkim pritiskom na zdravstvo u Sarajevu. Dr. Izetbegović je supruga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Pravednost snage naroda posebno će osjetit oni klevetnici koji su se usudili ustvrditi da su te izdajice pogbjegle iz KCUS-a zbog mobinga generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović i njenog tima, a ti pokvarenjaci čak u svoja laprdanja upliću i predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, inače po zanimanju supruga unamanam hazreti generalne direktorice dr. Sebije Izetbegović, a on ni luk jeo ni lukom miriso. Čovjek ne radi u KCUS-u i sa kolektivnom bježanijom izdajica nema baš nikakve veze. Njegova “jedina krivica” je u ovom slučaju činjenica da je on legalni suprug doktorice Sebije Izetbegović.

Dalje, ooptuženi će morati objasniti na potpuno neutralnom i nepristrasnom Prijekom sudu KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patriotske NARODNE PRAVDE svoje veleizdajničke izjave da je naša direktorica devastirala sarajevsko zdravstvo..gospodo izdajnici, pripremite se odgovoriti na pitanje: “ Za koje vi mračne sile radite i kojih neprijateljskih agentura ste neprikriveni špijuni?.

Eški vas! Prodali ste se kojekakvim nevladinim agenturama koje šire klevete da je kolektivnim bjegom doktora – izdajica sa KCUS-a dovodena u pitanje i edukacija budućih generacija ljekara. Sve skupa može imati nesagledive posljedice po zdravastveni sistem Bosni i Hercegovini.

-O čemu buncate? Nikad mi nećemo imati manjak doktora, dok je nama u KCUS-u našeg bratskog Medicinskog fakulteta, koji svake godine nama proizvodi toliko novih doktora koji lahko mogu popuniti i popunit će vaša izdajnička mjesta

- Šta?! Velite da mladi doktori nemaju iskustva! Pa šta?! Niste ga ni vi imali kad ste bili početnici. Iskustvo se stiče vremenom, a uostalom skoro sve se može pročitati na Internetu, lijepo googlate svaki dan i nađete sve i eto iskustva, plus znanje nas njihovih mentora koji će ih naoružati znanjem svjetskog nivoa.

Uporni ste pitate: “A nastavna baza?” Ni to nije problem. Imamo dovoljno profesora čije je znanje na svjetskom nivou. Oni će “probrati” najambicijoznije najajtalentovatije novoproizvedene doktore, pa će him biti mentori za magistrate i doktorate nauka i znanosti. Mentorski rad će biti stimulisat sukladno našem pravilniku o proizvodnji magistara nauka i doktora od nauka i znanosti. Za jednog proizvedenog magistra 900 bodeva ili 900 KM plus PDV, a za jednog proizvedenog doktora nauka ili znanosti 1800 bodeva plus PDV.

Još se usuđujete pitati: “ A šta je sa naučnim radovima te nove nastavne baze koja će biti naš zdrav podmladak? ”

-Nejma ba problema izdajice! Ne brigajte se! Mi imamo naš “Medecinski arhiv” koji ima tradiciju od zadnjeg sultana Abdul Hamida, Allah rahmetejle. Tu će objavljivati svoje naučne i stručne radove. Ima tu jedan naš uhodati system. Vako ide – jedan obijavi jedan rad i on je na primjer prvi autor, ali dopiše još desetak kolega. Onda na red dolazi drugi koji sebe metne za prvog autora, pa on velikodušno dopiše dvadesetak kolega i sve tako. Eto vam naučnih radeva ko sitnog ćevapa. Ako je naša direktorica uspjela imati više nučnih radeva od one harambašice izdajica KCUS-a one notorne Senke Dinarevićka, koja je šatro akademik u Sarajvu, neka zna da će je direktorica išćerat i iz Akademije, kad je zazmemo i metnemo svoje bogme akademike, a za prdsjednicu ZNA SE koju, onu iza koje stoji SNAGA NAUKA! BOgme ona dopisivl svoje jrane, nju redovno dopisivli njezini jarani I sve je čisto bistro, sve po zakonu Kko mudro veli Njezin komšija sa Poljina Prof.Dr Nedžad Branković.

I Ne prestajete, pa pitate: “ Kako će se nučnici cijelog svijeta uvjeriti u superiornost medicinske nauke u Bosni, kad su naučni radovi štampati u Medecinskom arhivu na bosanskom jeziku, koji malo ko od njih zna? Većina piše na engleskom što je općeprihvaćeno pravilo, je najviše čitatelja medicinske literature piše i objavljuje naučne priloge na engleskom jeziku. Ha.. a šta sad?! Imate li i na ovo suvisli odgovor?

.Imamo odgovor bando izdjnićl nepoprvljiv. Joj vas, jeste vala pravi blećci! Svaki onaj svijetski naučenjak koji je baš uporan da se napoji na našem vrelu nauke i da nešta od nas nauči, lahko će u tome uspjeti. Samo otvori Google translate Bosnian to English, pa ljepo čitav rad ukuca n bosanskom, klikne i eto ga na engleskom. Preostaju mu samo zahvati copy – paste i print i eto mu pred nosem bosanskog medecinskog nučnog rada sprevedenog sa bosanskog jezika na engleski, pa ljepo legi na sećiji i čita, uživa i divi se.

Evo raji diljem svijeta spiska izdajnika koji će uskoro biti sudski goniti pred neutralnimm i nepristrasnimm Prijekimm sudom KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patriotske NARODNE PRAVDE.

Nepotpuni spisak izdajnika, bićhih još:

Harambaša izdajnika liderica, šatro akademik ANUBiHBivša Prof.dr. Senka Dinarević , pedijatrija
Prof.dr. Nenad Vanis,  gastroenterohepatologija
Prof.dr. Rusmir Mesihović, gastroenterohepatologija  
Prof.dr. Goran Akšamija, abdominalna hirurgija
Prof.dr. Reuf Karabeg, plastična hirurgija
Prof.dr. Nedžad Šehović,  abdominalna hirurgija
Prof.dr. Velija Zelija Ašimi, endokrinologija
Doc.dr. Ismar Raščić, abdominalna hirurgija
Prof.dr. Mirsad Kacila, kardiohirurgija
Prof.dr. Ajša Meholjić, dječija fizijatrija
Doc. dr. Adnan Hadžimuratović, dječija hirurgija
Doc.dr. Alden Prcić, urologija  
Doc.dr. Mehmed Kulić, invazivna kardiologija
Dr.sc.dr. Selma Vanis, dječija anestezija
Prim.dr. Alemko Čvorak, plastična hirurgija
Prim.dr. Alija Agincic, plastična hirurgija
Prim.dr. Suvad Karčić, oftamologija
Mr.sc.dr. Huda Hajjir Karčić, oftamologija
Dr. Sabina Kurtagić, subspecijalista dječije gastroeneterologije
Mr.sc.dr. Ivanka Hizar, psihijatrija
Dr. Samra Soškić, dermatologija
Dr.sc. Rijad Konjhodžić, molekularna biologija
Dr. Anes Mašović
Mr.sci.med. dr. Nina Solaković, specijalista dermatovenerologije
Dr. Samra Soskić, kožne bolesti
Dr. Majda Jukić, kožne bolesti
Dr. Nusreta Hadzimuratović, kardiohirurški anesteziolog
Prof.dr. Jasenko Karamehić, Klinička imunologija
Prof.dr. Aida Pilav
Dr. Haris Vukas, vaskularni hirurg
Prof.dr. Emir Solaković, vaskularni hirurg (penzija)
Dr. Benjamin Bejtović, maksilofacijalna hirurgija
Dr. Amir Hadzić, infektivne bolesti
Mr.sc.dr. Adnan Delic, kardiologija
Dr. Suad Rožajac, anestezija
Dr. Mubera Hasanovic, pedijatrija
Prim.dr. Alma Mujanovic-Narančić, endokrinologija
Dr. Dragan Đokanović, neonatalna pedijatrija
Dr. Nermin Muminbasić, ginekologija
Dr. Amina Rovčanin, ginekologija
Mr.sc. dr. Edin Avdagić, neuroradiologija
Mr.sc. dr. Edin Omerbašić, kardiologija novorođenčadi
Mr.sc. dr. Mirza Kozarić, ginekologija
Mr.sc.dr. Anela Sofic-Kasumović, ginekologija
Prof.dr. Đemo Subašić, dipl.biolog, klinička imunologija
Dr. Harun Lepara, oftamologija
Dr. Esad Brigić, subspecijalista dječije gastroeneterologije
Dr. Aladin Čarovac, dječija radiologija
Dr. Emir Alispahić, anestezija
Dr.sc. Sanko Pandur, dječija kardiohirurgija
Dr. Hasan Tanovic, ortopedija
Dr. Senad Maksić, ortopedija
Dr. Semin Bećirbegović, ortopedija
Dr.sc. Semir Vranic, patologija
Dr. Srebrenko Vuković, anestezija
Prim.dr. Rusmir Ajanović, interventna kardiologija
Dr. Faris Hasečić, ortopedija
Doc.dr. Harun Avdagić, kardiologija
Prof.dr. Ismet Gavrankapetanović, ortopedija
Dr. Kenan Nahodović, gastroeneterologija
Dr. Lana Mulabegovic Hadžić, kardiologija
Dr. Esada Kominlija, anestezija
Dr. Marina Delić
Prof.dr. Jasmina Alajbegović-Halimić, Klinika za očne bolesti
Dr. Aida Bjelopoljak, ginekologija
Dr. Jasna Dervoz, anestezija
Doc.dr.sc. Muhamed Đedović, vaskularna hirurgija
Prof.dr. Mirza Biščević, ortopedija
Mr.sc. Avdulah Hasanagić, neurohirurgija, ima ih još hipten

 
Obznana i presuda

 


Sebi jaDosta je izdaja!!!- Obznana i Presuda Prijekog Suda

Iz pouzdanih izvora bliskih menadžmentu KCUS- i već potpuno pacificiranom Medicinskom fakultetu “Bošnjačko oko “ je saznalo da će na višim razinama odlučivanja KCUS-a i Medicinskog fakulteta uskoro biti ostvaren prijedlog materijala zakonskog akta u vezi sa objavljivanjem OBZNANE  KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patriotske PRAVDE koji je konačno legalizirao obavezne financijske KOMPENZACIJE, svih tih “izdajnika” sa u daljem tekstu navedeni na CRNOM spisu.  Spisak medecinskih izdajnika biće objavlje uskoro, da vidite ko nas je ljećio.

Naime, naši ljudi u Bosni i Hercegovini, dakle konstitutivni narodi Federacije BiH, ali i pripadnici “ostalih” treba da znaju koliko je našu domovinu koštalo, na primjer, školovanje, studiranje, specijaliziranje, uzmimo za primjer Prof.dr. Nenad Vanisa, (sasvim slučajno naveden kao primjer medecinskog izdajnika)  ahmaka kojeg je narod Bosne i Hercegovine otškolovala, isti narod to bi reci: I Vlah i Turčin, a i ostali i Jahudije su mu platili studiranje medicine, izdvojio ogromne pare za njegovu specijalizaciju, postdiplomski studij, magistarski rad i doktorski rad, te su mu konstitutivni narodi Federacije na taj način obezbjedili uslove ili uvjete da se bavi naučnim ili znanstvenim radom i da objavi oko 120 naučnih ili znanstvenih radova. Dobio je od naše Bosne i Hercegovine sve, profesuru, veliki stan, veliku plaću, itd, a on je međutim već odavno na Mom spisku  izdajnika, od kojih mnogi rade za neke inozemne naučne ili znanstvene agenture koje čine titanske napore da izšpijuniraju naš BiH medecinski naučni ili znanstveni rad, koji je u strelovitoj fazi uspona.

Nenad – efendija je, zamislite raja, te svoje radove objavio u inozemstvu, što jasno ukazuje da je sve te rezultate dobijoo nako, na guzove, u KCS-u u Sarajevu, a onda umjesto da ih objavi u našem medicinsko-patriotskom časopisu "Medecinski Arhiv", on ih je podlo objavio u inozemstvu i vjerovatno naplatio silne pare prodajući naučne radove koji pripadaju nama svima u Federaciji.

Sada je on, ZAMISLITE!!!, medicinski direktor na Klinici za gastroenterologiju u Middle East Hospital u Bahreinu. Ehe-he…. Nenad-efendija, pobjeg'o si a Moje zapapričene  jahnije prob'o nisi. Sada imaš mjesečnu plaću od $USA 2,000 vakog prvog, čisto bez pedevea.

Mi, konstitutivnu narodi Federacije BH i pripadnici OSTALIH, te otškolali, stvorili ba od tebe doktora profesora i povjerili našu dijecu da him predaješ medecinu, a ti l'jepo put pod noge, pa bub za profesora u Bahreinu.

Evo ovde Presude pokretnog Prijekog suda KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - petriotske PRAVDE koju bivši kolega  MORAŠ izvršit ' u roku mjesec dana, roku koji teće od datuma objave u Službenom listu KCUS- a, tačnije od sutra 24. januara 20020-te godine i to ovako kako je dole navedeno i finyanciski specificirato:

Osnovna škola…………….USA$ 30.000

Srednja škola……………. USA$ 90.000

Medecinski fakultet u Sarajevu USA$100.000, po dvjes milj po svkoj godini od studiranja.

Postdiplomski studij … USA$ 80.000

Magistarski sa diplomom USA$100.000

Doktorska disertacija ili doktorijat od nauka ili znanosti USA$ 300.000

Titula od profesora i doktora na Medecinskom fakultetu KCUS-a

USA$ 500.000.

Na svaku gore navdenu stavku MORATE uplatit I PDV od 17%.

 

UKOLIKO ne platite konpezaciju Federaciji BiH, odnosno njezinim konstitutivnim narodima i “ostalim” Koji su vas odškolali za profesora - doktora Mi ćemo zakonskim putom da Vam ukinemo I proglasiti nevezećim sve diplome: one od osnovne škole, od srednje škole, od Medecinskog fakulteta, od magistrata, od doktorijate i sve će Vaše naučne radove “stvorite” u BiH, a “objavite” špijonskim inozemnim časovima.

 

Prd-sjenica Prijekog suda KOMPENZACIONOG KOMTETA medicinsko - patrijotske PRAVDE, koja je zbog štednje  i kadija i sudija

 

Prof. DR od nauka i znanosti, šifra (na sabahu u kupatilu – OGLEDALCE – ogledalce, ko je najpametnija i najtoleratnija u butum KCUS-u?)

 

U potpisu : Prof Dr S.I.  -“svijetska” rekorderka u studiranju “medecine” – zlatna medalja za medecinske-sportove trčanj studiranja na duge staze

 

Smrt podmuklim izdajicama i prodanim dušama koji su dobrovoljno pobjegli iz mog KCUS-a, a sloboda nama hamelju koji je osto vijeran našoj dragoj domovini FEderaciji BiH u nezvisnoj i nedijeljivoj Bosni i Hercegovini.

Bogme- živila  Sebi ja i umene mi nabas hazbo!

Doli Senka Dinarevićka, eno je keti u Mostaru đe je niža bolnićarka , istresa tute, ha-ha - ha, ne smije na Sarajvo-Fest doć! HE-he-he!

 
Kud plovi ovaj brod, kod odže odnosi….?

 

Hodze-pravaŠverc instant (h)odža iz Srbije, zajedno sa imigrantima

Ime i prezime autora ove interesantne v(ij)esti poznati su uredniku OKA

Povodom najnovije vijesti iz AVAZ-a o krijumčarenju kurbana iz Srbije u Bosnu dobili smo i dodatne informacije o jednom drugom obliku šverca, odnosno krijumčarenju (h)odža iz Srbije u Bosnu, ali i dalje, u dijasporu. Radi se o grupama (h)odža koji su ekspresno stekli “diplome” fantomskog Fakulteta islamskih nauka u Beogradu koji ima nekakvim Istureno od(j)elenje u Novom Pazaru – Sandžak, Srbija. Prema tvrdnjama ovog dobro informiranog gospodina Islamska zajednica Srbije je za otpremanje svojih islamskih “misionara” unajmila riječni brod koji redovno plovi na relaciji Bačevci – Fakovići. Ime broda je veoma indikativno – “On-line hodže express”.

Kako nam je srbijanski, veoma informisani dopisnik rekao, prvo policija dovede grupu imigranata koji su imali dovoljno financijskih sredstava da plate vožnju brodom za prelaz maltene formalne granice između Srbije i Bosne, odnosno, preciznije rečeno, nepostojeće granice između Srbije i Dodikovog pašaluka. Njih srbijanska policija nakon detaljnog prekopavanja ostavi da čekaju pred mlekarom i prodavnicom Spasojević. Tu, dakle na prelaz Drine čekaju imigranti koje Islamska zajednica Srbije iz, kako kažu, humanitarnih razloga, prebacuje sa terete Srbije, na teret Bosne. Ko ima para kupi u prodavnici burek i jogurt. I čekaju.

Grupa sa odžama se skupi ispred crkve svetog proroka Ilije u Bačevcima. Odže imaju svoga vođu puta i obezbijeđen najkomforniji brodski prevoz preko Drine. Naš srbijanski dopisnik je porazgovarao sa jednim mladim diplomiranim odžom.

-Selam efendija!

-Alejkum selam bre čoveče.

-Smem li priupitati je li se to spremate za putovanje Drinom?

-Da bre! A što bre pitaš?

-Pa je li vas strah, bre?

-Ne bre! Svaki od nas ispod odžinskog kaftana imamo šlauf za spasavanje. Napuhan!

-Joj bre, a ja mislio da sve ove odže imaju goleme drobove, a ono šlaufovi za spasavanje pripremljeni. Imaju li crni imigranti šlaufove?

-Jok bre! Samo mi. Odže. Nama je naša Islamska zajednica Srbije zbog naše bezbednosti i sigurnosti kupila nove šlaufove, a dala je šlaufove na revers, da kad pređemo u Bosnu i krenemo dalje, vratimo šlaufove za drugu turu koja će sutra doći da pređe Drinu.

-Je li imigranata?

-Ma ne bre! Za novu turu odža koji su se zaputili za poslom u Bosnu i šire po svetu.

 
Što je više kleveta i laži, muftija nam miliji i draži

 

Fake UniversityKakvi ogavni tračevi – Australijom se poput tsunamija širi priča o jednom ovdašnjem imamu koji je ili falsificirao, ili kupio tri diplome – medrese, diplomu nastavnika islamske vjeronauke, te diplomu islamskog teologa na jednom Fakultetu islamskih nauka sa područja bivše Jugoslavije

Nadan Filipović, vlasnik i urednik “Bošnjačkog oka”

Urednikova kritička napomena: Mnogi naši Bošnjaci su ovdje u Australiju, na razadaljinu od preko 15.000 kilometara od svoje nekadašnje domovine, Bosne i rahmetli Jugoslavije, sa sobom ponijeli i svoj “mentalni prtljag”, dio kojeg je izražena sklonost ka kojekakvim rekla – kazala prepričavanjima, pretjerivanjima, tračerajima, nadodavanju osobnih aditiva, iza leđa blaćenju svojih zemljaka, pogotovo onih koji u intelektualnom (alimskom) smislu predstavljaju moralne vertikale nekih organizacija naše australijske emigrantske zajednice, koju neki i dijasporom nazivaju.

“Najtaze” je tračerska vijest za pasti u nesvijest da u jednoj od bošnjačkih islamskih zajednica radi kao redovni zaposlenik imam koji ima, ne jednu, već tri kupljene, a neki čak vele falsificirane diplome – medrese, više islamske škole i Fakulteta islamskih nauka. Za mene kao pojedinca, takve rekla-kazala bljazgotine su nevjerojatne. Naime, svaki od imama u svim našim islamskim zajednicama u Australiji ima dekret o postavljenju potpisan od največeg autoriteta Islamske zajednice u BiH. Nadalje, nemoguće je, zaista nemoguće da neki imam sa, još neprovjerno, lažnim ili kupljenim diplomama promakne budnom oku našeg uvaženog Muftije, glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji profesora Jasmin efendije Bekrića koji neumorno i požrtvovano, svojom čvrstom rukom disciplinirano vodi našu Zajednicu u svijetlu islamsku budućnost, baš poput kapetana broda na uzburkanom okeanu.

Pa, šta da se kaže?

Vjerovatno te priče šire oni isti antiislamski elementi – saboteri koji su prije nekoliko godina povjerovali ogavnim lažima grupice izdajničkih imama iz Njemačke koji su objavili takozvanu “bijelu knjigu” u kojoj su lažno naveli da je profesor Jasmin efendija izgradio kuću u rodnom selu Lepenici od haram – para namijenjenih za kurbane, kao i da je dobro “omastio brke”, navodno uhvativši se u kolo sa bivšim njemačkim muftijom Klancom, kada je, “zamračeno” na stotine hiljada eura zarađenih od australsko-njemačkih transakcija sa kurbanima.

Kao pojedinac smatram da su to sve laži i podmetanja i apeliram da se prestane sa tim laprdanjima tipa rekla – kazala. Upamet se ljudi!  

A šta veli učenjak Šejh Ahmed Bin Ali Al-Mubaraki: Posao dobiven pomoću falsificirane diplome je neislamski čin i golemi haram

Abdullah Al-Dani

Jeeddah – Prema poznatom islamskom učenjaku Šejhu Ahmed Bin Ali Al-Mubarakiju dobivanje radnog mjesta (posla) sa falsificiranom diplomom o završenoj srednjoj školi, višoj školi ili faklutetu je totalno protiv učenja islama. Dodao je da pokajanje zbog ovog velikog grijeha ne može biti kompletno dok onaj koji je nekome zauzeo radno mjesto sam ne dadne otkaz na radno mjesto i odrekne se lažnih diploma. Mubaraki smatra da je lažno predstavljanje pomoću lažnih diploma jedna od najvećih prevara, a što je najstrožije zabranjeno u islamu. Učenjak Mubaraki smatra da su u islamu haram i ilegalne plaće dobivene za rad na radnom mjestu, ako je djelatnik dobio to radno mjesto zahvaljujući lažnoj diplomi ili diplomama. Naglašava da su prodaja i kupovina lažnih diploma potpuno neislamski, a kako tumače Kur'an Časni i učenje Božjeg poslanika Muhammeda Alejhi Selama. Za učenjaka Mubarakija su prevaranti koji su se okitili lažnim diplomama izdajice islama i poziva ih da smjesta daju otkaz na radnim mjestima koja su dobili zahvaljujući lažnim diplomama, te da se pokaju odričući se javno tih lažnih diploma. Učenjak Mubaraki kaže da ako se takve varalice iskreno pokaju i odreknu lažnih diploma, te vrate sve novce koje su stekli pomoću lažnih diploma, da će im milostivi Allah dželešanuhu kompenzirati izgubljena radna mjesta i sav vraćeni novac poslodavcu, a koji je stečen na osnovu lažnih diploma. Osuđujući falsifikatore i varalice, te osuđujući falsificirane diplome, Mubaraki zaključuje: “Kako će se neka nacija uopće razvijati na lažnim diplomama?”

(Izvor: Saudi Gazzete, 2017-01-04)

 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 1 od 26

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search