LINKOVI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Home BANDAKHANA
BANDAKHANA
Bandakhana vikendska!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 25 Listopad 2014 00:41

 691f0f2e394bf767edf67b212de7bf07Dr Damir Arnaut i nakon završetka ambasadorskog mandata i dalje objekt izražene mržnje nekih bolesnika - pojedinci ga čak nazivaju alom (ala, aždaha, aždaja)!!!

Nadan Filipović

Jako lijepo je rekao pokojni Mirko Kovač da „svi idioti imaju nešto zajedničko“!

 Zaista više ne obraćam pažnju i ne gubim dragocjeno vrijeme i energiju na kojekakve minorne tipove koji su ovdje u Australiji godinama telalili, a i sada luzerski telale o svojim bajagi zaslugama za našu BiH – emigraciju, o svojim postignućima, o svojim diplomama i odličjima koja ne postoje, ali ipak ne mogu a da se ne osvrnem na ponovno lajuckanja dva usamljena i ohrdana, krezuba „dijasporska avlijanera“ naoštrena, na koga će, već na ambasadore.

Prvo je početkom ove godine na javni teren ponovo istrčala totalno rasturena i definitivno raskrinkana Senada Softić-Telalović, samoproglašena glasnogovornica nečega što više ne postoji, a što ona naziva Vijeće BiH organizacija Australije. HA-HA-Ha!

Griješim, dakako, jedino u slučaju ako ta osoba sklona kroničnim lažnim predstavljanjima, dakle prevarama, Vijećem smatra sebe - glasnogovornicu, plus svog supruga, našeg glavnog „teletuaca“ koji je, kaže dosta raje, bio mnogo, mnogo uspješniji u valjanju kamionskih i automobilskih guma po skladištu nego u uređivanju copy-paste dreka zvanog „Bosna Magazine“ i možda, na prste jedne ili dvije ruke preostalih priljepaka ili supozitorija što su u glasnogovornicinom anusu (da budem pristojan i ne kažem šupku) po poltronskoj inerciji balijica koji se boje svakog, pa i nepostojećeg autoriteta. I umjesto da se ta fabrikantica svojih lažnih biografija, dakle prevarantica, pokrije ušima po glavušici zbog patološkog laganja i lažnog predstavljanja ona je očajnički zatulila: „Damir Arnaut, aktuelni ambasador BiH u Australiji, glavni je krivac što se osnovalo nepotrebno udruženje. Većina zajednica i klubova koje je ambasador okupio oko sebe upravo su najveći oportunisti i negatori svega bošnjačkog.“ (Dijaspora podijeljena kao država, Aljazeera, 13.1.2014)

Ažurirano: Nedjelja, 26 Listopad 2014 01:41
 
Više analno nego li banalno PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 15 Listopad 2014 21:03

Za pasti u bandak – zato je u BANDAKHANI

Bratskom narodu

Autor ove šupkouvlakačke, zaista (b)analne „pesmice“ je izvjesni narodni p(j)esnik Stanko Lacman, a ova njegova supozitorična tvorevina je objavljena u beogradskom Blicu

Naš Putine s' Petersburga grada,
Čeka tebe sve Srbije garda,
Naš Putine pravoslavni sine,
Što Rusiju diže u visine.

Čekamo te šesnaestog oktobra,
Čeka tebe sva Srbija draga,
Donosiš nam mnogo, mnogo dobra,
Naša nada, pravoslavna snaga.

To je praznik za Srbiju našu,
To je praznik zapadno od Drine,
Svi od srca podignimo čašu,
Dobrodošo' pravoslavni sine.

Srbi budni i u Crnoj Gori,
Na Mojkovcu tokom prvog rata,
Pamti Tara i njeni izvori,
Jaka pomoć od Rusije data.

Oficiri na Avali pali,
S' poštovanjem sećamo se toga,
Jer su život za Srbiju dali,
Da je zemlja laka im od Boga.

Sećamo se Crvene armije,
Kaćuše su svirale zapadu,
Rusko dobro nesme da se krije,
Hrabri Rusi pevali baladu.

Predsedniče te Rusije cele,
Predsedniče velike Rusije,
Svi ti Srbi dugi život žele,
Zemlje bratske, zemlje najmilije.

Ažurirano: Ponedjeljak, 20 Listopad 2014 22:03
 
BANDAKHANA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 01 Listopad 2014 10:37

 

Mustafa Cerić je kandidat za člana Predsjedništva BiH – podsjećanja (5)

“Turska je naša mati, tako je bilo i tako će i ostati.”

(Evo već piiiijevamo piiiijesmicu : Turskaaaa - draga matiiii – kad li češ nas zvaaaaati - zoviiii, samo zoviiii, svi će bošnjačko-turski sokoloviiii za te život datiiii. Turska… majko… samo reci, letićemo kao meci! Svakako na čelu s našim veseljakom Mukijem.)

“Prošlost je važna i poučna, ali se ona već jednom dogodila kao jedino moguća opcija. Na drugoj strani, budućnost se još nije dogodila i zato ima više mogućih opcija”.

(Preduboko za prosječna insana! Koliko sam skonto prošlost je imala samo jednu opciju, a to je da postane prošlost, svakako kad se dogodi. Znači prošlost se dogodila, a budućnost još nije. Kontam, koju li će od opcija Muki izabrati da se dogodi pa da postane prošlost kao jedina moguća opcija. Prepadoh se ove Mustafine prepametne haiku filozofije i njene dubine!)

„Nadam se da je Evropa do sada naučila da je Sarajevo bilo i još uvijek jeste aktivni epicenter za bolju ili lošiju situaciju.“

(Eški Mukija! Pa aktivni epicenter za bolju ili lošiju situaciju je Visoko, odnosno Gornje Čajno, ali i piramide!)

Ažurirano: Srijeda, 01 Listopad 2014 13:43
 
Bandakhana vikendska!!! PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Subota, 13 Rujan 2014 20:05

 

Navali narode! Halsburgovci, Halsburgovci! Još malo pa debelih knjiga „refleksija“ nestalo!

Nadan Filipović

Nihad Hasić ili Nihad Haas ponovo raspamećuje – izmislio je lozu Halsburgovaca, a u toj invenciji mnogo mu je pomogao recenzent „profesor (???) doktor Orhan Barjaktarević sa Fakulteta Islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Na nekoliko mjesta u svojoj golemoj „knjizi“ pretenciozna i zavaravajućeg naslova „Refleksije o povijesnoj znanosti i osvrt na djelo Nedima Filipovića“(Dobra knjiga, Sarajevo, 2012, cijena 45 KM); naslova koji je prava „navlakuša“ za najgluplje levate da kupe ovu jahniju punu budalaština i provala, nepopravljivi lažni profesor Univerziteta u Stockholmu na nekoliko mjesta navodi neke Halsburgovce!?

Da da! Dobro ste pročitali!

Odmah da kažem da će svaka „ovca“ koja se zaleti pa kupi ovu debelu knjigu ordinarne prdimahovine i Nihadovih zaista originalnih blesavih izvaljotina kasnije skontati da mu je bolje kupiti nekoliko gajbi pive, skupiti oko sebe par čaršijskih budala, pa se hem lijepo napiti, hem se naslušati običnih šega, a ne tugovati u stilu: „Jooooj što me nasadi onaj bivši Aljin „mini-star“ za kojeg se po Sarajevu priča da je preobučen u nenu džuturumku nagario u hitnoj pomoći čim je prva petarda, a ne puška pukla! Jooooj, jazuk mojih 45 kaemova! Hem povileniti hoću od budalaština koje pročitah, hem džabe bacih pare na gluposti...“

Prekasno! Kupio si! Tika, tika tačke, nema više vraćke! Debelu Nihadovu knjigu u rukice, pa čitaj od, naprimjer, šest, pa sve dok od na šege ne padneš u nesvijest!

Na jednom mjestu raspištoljeni švedsko – bosanski veseljak ovako piše:

„Tzv. „hrvatska kifla (naziv prema geografskom obliku Hrvatske) bila je, u biti, stoljećima svojevstran višestruki „sendvič“. To znači slijedeće. Hrvati su bili u „sendviču“ između Osmanske imperije i Mlečana; zatim, između Osmanske imperije i Halsburgovaca, zatim između Halsburgovaca i Ugarske, i konačno, između talijanske iredente i srbijanske iredente.“ (završen citat)

Ažurirano: Subota, 13 Rujan 2014 21:54
 
Fast-fud hodže, imućne hodže, najljepša ambasadorica i čuvanje ovaca PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
Nedjelja, 07 Rujan 2014 09:42

 

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, reis emeritus, prof.dr Mustafa Cerić na otvaranju džamije u Deer Parku, Melbourne, mart, 2007. godine

“Vi mislite da hodže rastu na grani. Dvadesetisedam godina sam se ja školovao. Ima fast-fud hodža koji imaju tri mjeseca kursa. Nemojte njih slušat. A te su hodže debeli.”

“Ovdje vi slušajte miliciju u Australiji”.

“I ja sam čuvao ovce kao i vi svi”.

“Mi hodže nismo bogati da se pušemo Mercedesima i kućama. Mi smo imućni, a to znači biti pametan.”

“Imate najbolju ambasadoricu i najljepšu ambasadoricu. Imamo ambasadoricu BiH. (Mislio je na gospođu Amiru Kapetanović,N.F.) Imamo državu i imamo pasoš. Imamo izbore. Dr Silajdžić i Tihić rade zajedno. Moram im reči da ste mi vi rekli pa ću zovnut i Lagumdžiju pa da svi trojica zajedno rade”.

“Na smijemo ići sa Drine. Biće Bosne koliko je muslimana na Drini. Nema tamo više četnika. Otišli četnici u Beč i London. O sebi se zabavili.”

Bravoooo! Nema komentara!

Ažurirano: Nedjelja, 07 Rujan 2014 09:45
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 7 od 11

Facebook

prenesi tekst na facebook

Izbor slika iz galerije

Najnoviji komentari

home search